Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Scott windriver 1989 évj....

Scott windriver 1989 évj. Megfelelő méret mi lehet?

Figyelt kérdés
Szeretnék rendelni egy ilyen bicajt. Meg is találtam a megfelelőt, de nem vagyok biztos a saját méretemben. Én régi hivatalos katalógusban 51cm nyeregcső hosszal, 21"-t olvastam legnagyobb méretnek. Enyhén döntött felső csővel. 193cm-es 94cm-es belső lábhosszal megfelelő lehet ez a bicikli nekem? Sajnos nem vagyok otthon a régi mountain bike-ok méretezésében. Mit kell szem előtt tartanom? Városban használnám leginkább.

2018. aug. 13. 18:24
 1/7 szlory ***** válasza:
Az szinte egyenes csöves volt. Az 51 bár nem teljesen felejtős, de nem lesz az igazi, viszont nagyobbakat régi MTB-ből ritkán gyártottak. Neked 22-23" kéne. Főleg városban. Kár, hogy nem trekkinget találtál, sokkal jobban járnál vele, abból 58cm 60cm méret kéne.
2018. aug. 14. 08:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Sajnos ettől féltem én is. De a nem teljesen felejtős még azt jelenti, hogy éppen beleesek a méretbe nem? Vagy hogy kell értsem? Ha pl pakolnék rá egyel nagyobb kerekeket, az dobna valmit a bicikli teljes méretén nem? Érdemes és lehet egyáltalán? Vagy mit szoktak ilyenkor csinálni? Esetleg tudsz ajánlani gyártót, aki csinált ilyen méretben klasszik montit?
2018. aug. 14. 22:24
 3/7 szlory ***** válasza:

Azt jelenti, hogy rá tudod hajtogatni magad. Kényelmes az valószínűleg nem lesz, de rövid útra (ahogy írtad, városban, tehát gondolom ~30 perc/alkalom) megteszi.

Nagyobb kereket nem tudsz bele rakni, mert a felniféket átalakítani más méretre macera, patkófék esetleg szóba jöhet - de a váz vagy elviseli, vagy bele sem fog férni. Villa meg csere.

Voltak sokan, akik gyártottak 55-58 centis montikat is, de jellemzően ritka. Az ilyen trekkingekkel [link] mi a problem? Városban legjobb és ebből jóval több az 58-60as méret. Téli bringának nem biztos, hogy ajánlanám, de ez is csak fanatizmus és technika kérdése.

2018. aug. 15. 08:23
 4/7 szlory ***** válasza:
Sőt, a srácnál rögtön találtam is egyet, ami kész van, mint a házifeladat, városba másnap lehet vinni minden alakítás nélkül: [link] (nyereg még kb +3 centi emelés, a stucni meg ha rövid, fekvősebb pozíciót akarsz, max akkor kell belenyúlni és cserélni egy lapos-hosszabbra.
2018. aug. 15. 08:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséged! Giant terrago 1996-os évjárat lett végül, 23"-os. Tökéletes a méret.
2018. aug. 27. 13:54
 6/7 szlory ***** válasza:

Gratu! Az valami ilyen zsiráf? [link]

mókás, de kényelmes :D

2018. aug. 28. 09:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen ez az. Az enyém sima felületű gumival és országúti kormánnyal van. Baromi jól néz ki. Amikor még nem volt itt, képről úgy gondoltam, cserélem a kormányt, viszont miután kipróbáltam...új világ. Nagyon agresszív vezetést enged meg ez a beállítás. Aszfalton érzem, ahogy szinte szív le a kormány :D emellett pedig minden probléma nélkül rá merem engedni kavicsra, padkákra, úthibákra stb.
2018. aug. 28. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!