Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Folyton lecsúszik alattam a...

Treagu0311 kérdése:

Folyton lecsúszik alattam a nyereg, hiába húzom meg erősen a nyeregbilincset. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2018. júl. 25. 08:36
 1/4 szlory ***** válasza:

A bilincselt terület alatt megcsúszik a dolog. Ez lehet zsír (kentél rá? mert az jó, csak ne a bilincselt részre, hanem lejjebb). De lehet hogy kicsi a nyeregcső átmérője és +0.2mm-rel nagyobb való a vázba.

Ha előbbi, akkor töröld le a zsírt és rendben leszel. Esetleg vásárolhatsz "karbon pasztát", ez kb olyan, mintha homokot kevernél zsírba, növeli a súrlódást, így segít a nyeregbilincsnek.

Ha utóbbi, akkor jöhet a tákolás vagy az új nyeregcső.

2018. júl. 25. 09:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Reménykedem, hogy nem a nyeregcső átmérőjével lesz a gond, mert kb. 3hete vásároltam újonnan, és minden gyári rajta. Kivettem a nyeregcsövet, át is töröltem ronggyal, főleg a nyeregbilincsnél, de ugyanúgy felmerül a probléma. Amúgy nem zsíroztam.
2018. júl. 25. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Lazítsd ki a bilincset és nézd , hogy "harangoz" a cső a vázban. Ha egyértelműen, jó kotyogással mozog, akkor kicsi lehet a cső. Az én vázamban pl. a 27,2-es lötyögött és hiába gyepáltam a bilincset, mindig elmozdult. 27,4-es csővel meg olyan, mitha bele lenne hegesztve. Szóval apró különbségen múlik.
2018. júl. 25. 18:09
 4/4 szlory ***** válasza:

Jaja, zoligyerek jól mondja. Ha nem tutira kizárható a nyeregcső mérethibája, akkor bizony ellenőrizni kell. Erre ez a kotyogtatás a jó, szinte hajszálnyit szabad mozognia a csőnek a vázban, ha félig betolod és megmozgatod jobbra-balra. Ha már kopog, befér egy normál papírlap, akkor vagy a csövet cseréled, vagy vágsz bele pl. sörösdobozból egy kis alu héjat éknek. :D

Hiába új, aki összetette, be tudja nézni a nyeregcső méretet. Főleg ha valami sarki bolt, nem maga a gyártó. 0.2mm felett könnyen elsiklik az ember és mivel ő nem ül rá, nem derül ki.

2018. júl. 26. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!