Országúti kerékpárnál az 50-es vázméret.178cm magassághoz az kicsi lenne?
Tudom van fent már sok ilyen jellegű kérdés, azért én mégis megköszönném, ha valaki közvetlen nekem is kifejtené a ötletét/javaslatát...
Ezt a bringát nézegettem és az 50-es a legnagyobb, ami választható:
Ezt a Merlint nagyon meg kéne nézned! Ha nagyobb lenne, én mennék nézni, sajna nekem minimum 58 kell :D
De komolyan. Ha nem lopott, ha nem átverés (mármint valami repedés van rajta valahol, vagy nincs is ilyen bringája, stb.), akkor ez jó vétel.
És igen, ez cyclocross. A NUROAD pedig "gravel". Az országútinak azért ez a neve, mert oda való. A cyclocross az országút mellett is elmegy. A gravel pedig igazából szintén bárhol elmegy, de nem versenyló, komótosabb, picit nehezebb, cserébe kényelmesebb, arra pl. csomagtartót is fel tudsz dobni, mert van csavarozása - gyakorlatilag egy mindenes bringa.
Országútit én csak akkor vennék a helyedben, ha kifejezetten arra van szükséged. Ha nem tudod megindokolni, akkor mindenképp cyclocross v gravel a jobb.
Ez a Merlin vagy az új Cube az eddigiek alapján jó társad lenne. Ha sokat országutazol, akkor viszont a Merlinen lévő Grifo gumikat tedd félre. A Nuroad X'Plorjai mindenes gummák, de a Grifo kifejezetten terepezős és jóval keskenyebb is. Aszfalton is remekül megy, de elpazarlod és zajos lesz a göbök forgása miatt. Mindkettőm van, tapasztalat ;)
Ui: a rajta lévő FSA Gossamer kezdésnek jó lesz, de az egész felszerelésben talán ő a leggyengébb láncszem. Viszont nem úgy, hogy vállalhatatlan, hanem "csak" nem annyira merev-tartós és van pár fura hibára esélye (konstrukciós nyavaja, így a legújabbakkal én már nem próbálkoztam).
Ui2: az országúti általában véve szuperjól gyorsul, de az "edzőgép/sporteszköz". Pl. sokan képtelenek 50+ fogas első tányért használni, gyenge a lábuk hozzá. A cyclocross mivel hegyre és terepre készül, általában kisebb tányérokkal dolgozik (jellemző a 36/46) a gravel meg a kettő közé ül be (jellemző a 34/50 kompakt országúti hajtóművezés). Hosszabb utakon, átlagos terepen v. országúton hobbistának szerintem elég a min. 46-48, max 50es nagytányér.
Ui3: ezek a DT kerekek jók, de kérdezz majd rá, hogy a hátsó sor acél v. alubakos? Csak azért, mert a 105-ösök között nem emlékszem alubakosra - márpedig a DT agyak között nem emlékszem acél kazettatestre. Márpedig ha alu kazettára acél bak kerül... találd ki, házifeladat. :)
Nagyon megtetszett nekem is ez a Merlin + figyeltem, amikor kerestem a márkákra is, amit rangsoroltál és még árban is elég jó..
Lenne még egy uccsó, amit szeretném ha megnéznél, aztán befejeztem és már csak a végső választás marad hátra:) :-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!