Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Agyváltós kerékpártulajdonosok...

Agyváltós kerékpártulajdonosok, elégedettek vagytok az agyváltóval?

Figyelt kérdés

Vagy megbántátok és inkább hagyományosra cserélnétek?

Főleg városi közlekedésre kell sok-sok kilóméterrel, esetleg rövidebb túra évente 1-2 alkalommal.

Lehetőleg olyan akinek mindkettővel van tapasztalata és nem az agyváltós élete első kerékpárja :) amúgy NEXUS 7 kontra-ról lenne szó.

2018. jún. 27. 16:58
 1/5 Alex Fly ***** válasza:
Én ugyan nem használok agyváltót, de egy Rohloff 500/14-ért a fél karomat odaadnám...
2018. jún. 27. 17:03
 2/5 A kérdező kommentje:

egy karral sz@r fogni a kormányt ;)

:D

2018. jún. 27. 17:19
 3/5 anonim ***** válasza:
59%

Enyhén szólva nem vagyok valami nagy bicajos (gyalogolni szeretek inkább és motorozni), de azért már több évtizede biciklizek, néha jólesik, béreltem már külföldön is bicajt (nem agyváltósat, de azért elboldogultam vele).

Szinte egész életemben agyváltósom volt, én ezt szeretem :) Főleg a kontrafék miatt.

Azzal együtt sem bántam meg, hogy 3 sebességes a jelenlegi kicsikém (a régiek egy sebességesek voltak, még gyerekkoromban), úgy tudom, a sok sebességes agyváltó drága is, az én kis ritka, nem is nagy emelkedős bicajozásaimhoz bőven jó ez is. De ha többet megyek, akkor is pöpec, amíg jó a terep. Erős emelkedőn úgyse mennék fel semmivel sem vagy olyan lassú lenne, hogy inkább tolom. Irritál, ha lassan megyek, így szinte végig a legerősebb fokozatot használom, emelkedőn is. Ha azzal nem bírom, akkor már mással sem sokáig és inkább edzenem kéne lábra és állóképességre...

Néha hiányzik egy olyan fokozat, ahol nagyobb erőkifejtés kellene, de nem sűrűn.

Gyerekkoromban az Alföldön laktam, nem is siettem, ott végképp nem kellett egynél több sebesség.

A páromnak normál van, őt az zavarja benne, hogy nem tud egyszerre fékezni és indexelni. De ő az a váltogatós fajta, az enyémet sem úgy használja, mint én, így neki kevésbé passzol az agyváltós.

2018. jún. 27. 17:40
 4/5 szlory ***** válasza:
Szerintem városban, de még túrázni is tök jó, bolondbiztos és letisztult. A Nexus7 már elég rugalmas áttétel tekintetében, minőségben pedig hozza az elvárhatót. A kontra fakultatív, a plusztömeg elnezheto, teherbirasban nyilván nem klassszis, de ha nem rakodsz fel 30 Liter cuccot, akkor mindegy is. Ha a váltás egyedisége sem zavar, akkor minden pipa.
2018. jún. 27. 21:17
 5/5 Dreigang ***** válasza:
Évekig használtam 3-as Torpedo szabadonfutósat abszolút városra van kitalálva, elpusztíthatatlan. Ez utóbbi a Nexusra már nem mondható el. Most egy kontrásból átalakított szabadonfutós Torpedoval járok, ami egy országúti gépben muzsikál, habár a hegymenetet nem veszi be, síkon több mint elegendő. Előny, hogy karbantartásilag igénytelen, amíg szét nem kell szedni, csak egy kis olajozást igényel, kívül egyszerűen tisztítható, a fogas és a lánc masszívabb, jóval tovább bírja, mint egy könnyű 10-es sor. Általánosságban az agyváltók előnye még, hogy álló helyzetben is lehet velük váltani, egy mozdulattal akár több fokozatot markolatváltóval, pl. a pirosnál hasznos. Ha fogasszíjas váltós hajtást szeretnél, akkor is ez a megoldás. Hátránynak a mai outi/montitól eltérő vázigény és a súly merülhet fel, kerékszerelésnél a beállítás macerásabb. Kérdés nálad a Nexus minősége, amiről más fórumokon külön blogok születtek.
2018. jún. 30. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!