F.Roli kérdése:
Ha alapból kb. egy 120mm. -es tárcsám van azt lecserélhetem egy 160-180mm. -es tárcsára?
Figyelt kérdés
2018. jún. 26. 08:59
1/5 szlory válasza:
Minden szerkezetnek van egy határa, mekkora tárcsa tehető fel rá. Ha nagyobbat teszel a tervezett határnál, elhajlik/eltörik az anyag. Amely esetben nincs nyilvánvaló adat a maximálisan használható tárcsaméretről, ott a legkisebbet kell érteni alatta. Ez általában a 160mm, de esetedben elképzelhető, hogy már az is veszélyes volna.
2/5 A kérdező kommentje:
Igazából teljes fék cserét szeretnék csinálni, fék, tárcsa és attól félek, hogy nem fog beférni a tárcsa a fékbe. A fék amit kinéztem: Shimano Altus. Ebbez egy 180mm.-es tárcsa beleférne?
2018. jún. 26. 12:57
3/5 anonim válasza:
Ezt így látatlanba nem lehet megmondani , a rendszerek adott paraméterekhez vannak fejlesztve gyártva . Kérdés a rendszer a bringához kompatibilis e és egyáltalán beépíthető nagyobb tárcsa más típusú fajtájú fékrendszer felszerelhető e .
4/5 A kérdező kommentje:
A tárcsa az 6csavaros, mert megszámoltam és kapható 6 csavaros, tehát ilyen téren okés. A fékek csavarjainak elhelyezkedése a villán sztem szabványos, tehát azzal se lehet különösebb probléma. A kèrdés, hogy belefér-e a tárcsa a fékbe és nem fogja súrolni.
2018. jún. 26. 15:09
5/5 anonim válasza:
Ha a fék a 120 mm tárcsához van igazítva, akkor szerintem logikus, hogy egy 160 mm nem fog beférni...de ha csak ez lenne a probléma az nem nagy ügy mert lehet kapni filléres kis átalakítót amivel megemeled a féket..így akár 203 vagy akárhány mm is befér. De a kérdés, hogy a villád bírja-e majd a nagyobb tárcsát vagy elgörbül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!