Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 1x12 vel könnyű hegyet mászni?

1x12 vel könnyű hegyet mászni?

Figyelt kérdés
1x12 es hajtással könnyű hegyet mászni vagy könnyebb 2x11 el?

#mászás #hegyet #2x11
2018. jún. 4. 09:24
 1/4 szlory ***** válasza:

Elég nehéz választani az 1x és 2x hajtások között. A megfelelő egyénenként változik, méghozzá a látogatott terepviszonyok szerint (is).

Röviden válaszolva: könnyű vele helyet mászni, ha nagyjából azonos terepviszonyokon szoktál tekerni. Ha változó, tehát viszonylag jelentős arányban fordul elő radikálisan mászós km-ek és viszonylag sík etapok is, akkor lehetnek gondok az áttételezéssel. Rugalmasságban és fenntartási költségekben a 2x szerintem megveri, egy mindenes montin, ismeretlen jövőképpel a 2x jobb befektetés.

2018. jún. 4. 10:25
 2/4 anonim ***** válasza:

Hány százaléka sík a terepnek a lakásodtól? 2x11 akkor jó, ha kell a síkra egy kis sebesség.

30 vagy 32 tányérral és 9-50es sorral meg lehet dögleni mire odajutsz síkon! A 12 csak mászni való vagy 29esre esetleg gurulgatni!

38/36-28/24 esetén ott a sebesség, de megvan a felfelére is minden, lejtőn is tudsz gyorsítani. 11-46os sor is van, de ahol a 11-42 nem visz fel, oda nem is akarok menni! :D

Amúgy szerintem a 2x10 a legjobb, a 2x11 nekem olyan elcseszett áttételezésű. 26oshoz semmiképp nem jó ahogy a 1x10 és 1x11 sem, 27,5-re talán megszoknám, 29re van fejlesztve de oda meg nekem az 1x10 jobb volt 34 és 11-42 kiosztással.

2018. jún. 4. 14:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Osztással szorzással ki lehet számolni melyiknek nagyobb a kiosztása, melyiken milyen áttételű a leglassabb sebesség. Elviekben azt mondanám, hogy lassabbal könnyebb. Másrészt figyelembe lehet és kell venni 1000 más dolgot.

2x11nél a fokozatok úgy vannak elosztva, hogy kisebb legyen az ugrás a fokozatok között.

A 1x12 lényegesen drágább.

Ahova nem tudsz felmenni akármelyikkel, oda úgyis úgy fogod tolni.

1bynál nem kell keresztbeváltáson aggódni, elég egy váltóval foglalkozni.

A 1byt egyszerűbb szervizelni.

A 1by szebb, menőbb, megbízhatóbb.

A bicósok 98%ának szerintem elég a 1x11 is, ha már 1x.

Ha nincs nagyon sok felesleges pénzed, vagy nem nyomod nagyon komolyan (akkor nem itt kérdeznéd), akkor felesleges a 1x12.

Meg lehet nézni a OneUP Shark 50fogas tányérját 11es rendszerhez.

2018. jún. 4. 15:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy 1x10 32/11-42 van. Nem ereszkedek vele 50-el, de nem is akarok, nem arra való. Ahova pedig nem megyek fel, az miattam van, nem az áttétel miatt. Hiába lenne több fokozatom, 98%ban nem használnám.
2018. jún. 4. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!