Száraz kenés teflonnal? Működhet a láncon?
Testbike fórumán olvastam a következőket: teflon port kell összekeverni lakkbenzinnel, és rácsepegtetni a láncra. A benzin elpárolog, a por pedig ott marad. Szerintem ezt lehetne keverni zsírba, olajba is. Nedved időben mehetne a teflonos olaj. Volt más bevált módszerük is, valamilyen paraffines kotyvalékba áztatták be a láncot, állítólag 2-3-szor tovább bírja az olajnál.
Ez utóbbi viszont eléggé macerás, a teflonos kenés sokkal jobban hangzik.
Rengeteg teflonos láncolajozót lehet kapni. Nem kell újra feltalálni a spanyol viaszt :D
Én például ezt használom, ez is teflonos:
100 kilométerenként ujraolajozom, esős idő esetén meg egyből.
Egy univerzális modszer, ha bewaxolod a láncot:
Próbáld ki!
Egy olyan láncon csináld meg ami már kopott kicsit és hamarosan úgyis lecserélnéd.
A lényeg, hogy alaposan mosd ki a láncot petróleimmal, teljesen szárítsd meg és utána menj neki a teflonnal.
Én leszerelt láncnál csinálnám meg. Alaposan beáztatni, nem pedig csöpögtetni.
Kérdés, hogy a por mennyire finom szemcsés?
Ha nem eléggé és emiatt nem tud behatolni a lánc velső részeibe, akkor nincs értelme.
Pont az a lényeg, hogy a lánc belül legyen kenve. Ami a külső felületén van kenőanyag csak a koszt vonzza, másra nem jó.
3. vagyok
most komolyan kérdem..... ha csak 800 HUF-ba kerül. akkor miért nem próbálod meg??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!