Erdőbe, homokos, laza talajra milyen mintájú gumit érdemes venni?
Cool, cool, van itt minden, gyűzzünk neked megfelelőt választani. CSINÁLD MAGAD, NEM VÁLLALOM, mindenki a saját hülyeségéből tanul gyorsan! :D
De komolyan, annyira vegyigyümiben csinálod, hogy erre egyetlen, üdvözítő megoldást, ráadásul óccsóért.. necces. :(
Defektgátló: slime öregszik, betenni sem mindenki tudja túl szerencsésen (centrizni kell közben). OKO kell neked. Az 4mm-ig tömít. És tényleg - a cég eredetileg katonai járművek abroncsaihoz gyárt folyadékot ;) [link]
Az a "Tyre liner" nem súlytöbblet, teszteltem. Tényleg ki tudja vágni a belsőt. A DH belsőt is, csak több idő kell hozzá (ott vágja ki, ahol összeér a két vége). NAGYON ügyeseknek ajánlott. Én ügyesnek hittem magam, aztán 80km felénél már felvágta a hátsómat. Viszont hatékony. A bajom vele, hogy oldalfal irányban szintén nem véd.
A Mátra valóban gány. Ha lemész aszfaltról esetleg útról, vége a dalnak. Az erdészeti utak használhatók, de a singletrack részek gyerekfej méretű kövekkel teleszórva, és mozognak sok helyen, tehát ha ketten mentek, a másodiknak már új útvonala lesz. Viszont ha túléled, egy kisebb eufória - főleg 26-os trail bringával (merev).
Sok dolgot írsz, amin én is átestem, de nyilván nem ugyanott lakunk, nem ugyanúgy hajtunk és nem ugyanazt. Viszont akár megérné meggondolnod a próbát.
26-os méretből van Rocket Ron 2.25. Sima Performance, azaz nehéz, nem defektvédett - de jó. Még laza felületen is úgy-ahogy. Ebbe teszel normál belsőt (nem kell DH), autószelepes (folyadék miatt) és OKO feltöltéssel. NEM engeded le 2 bar alá. (bár a tömegedet nem tudom, de ha nem 60kg, akkor semmiképp - akkor tubeless)
Ezzel illene mindenhonnan hazajönnöd arról a környékről. Ha nem, akkor bocs, de vagy piszkosul nagy peched van vagy te voltál a rossz fogaskerék.
Ha akarsz szívózni, akkor próbáld ki a Tyre linert. Majd üzenj, hogy hány perc volt felrakni az elsőt és a másodikat - hadd legyen statisztikám :D
És ha bevált a cucc, vegyél 3. külsőt is, mert a kivágott oldalfal a 20e-es guminál is játszik, az pedig nem vicces.
Alapból körívesre vágni a végeit - és persze hagyni helyet a tágulásra (csak ne pont ott jöjjön a szuri).
Csiszolni ugyan nem vagyok biztos, hogy érdemes volna, de próbát megéri, vagy vasalóval elvékonyítani, elsimítani.
Vagy rakhatnának a belső részére ugyanolyan vastag valamiféle puha borítást. Úgyis csak 0.5 mm a vastagsága.
Ez az OKO defektmentesítő valami brutál olcsó. 900 forint 1 pár kerékbe? Ingyen van. [link] .
Csak már megrendeltem a fanaticbike-tól a triton-t. 2.25" méretben. NEm tudtam más választani. Az olcsó conti-król elég rosszakat írtak testbike-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!