Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nézik le sokan a 100....

Miért nézik le sokan a 100. 000Ft alatti kerékpárokat?

Figyelt kérdés

Azt olvasom itt gyk-n, hogy az ilyen 60-80ezres kerékpárok még a belépő kategóriát sem érik el, nem szabad őket megvenni.

Én 5 éve minden nap egy 60ezres Schwinn-Csepel MTB-vel járok és nincs vele semmi gond; soha nem kellett rá költeni nagy összegeket (csak defekt vagy fékbetét); sosem hagyott cserben; hóban, esőben is biztonságosan tudok vele menni (nem úgy, mint ezek a keskeny kerekű biciklik, amik azonnal elcsúsznának a hóban); szépen vált. Mégis mi a gond vele?

Köszönöm!

2018. máj. 18. 21:31
 1/7 anonim válasza:
100%
Öt éve még 60000 forint volt a belépő határ, ma már 100000 forintra emelték ugyanazt.
2018. máj. 18. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:

Viszont ez a bicikli, 5 év alatt kb. csak 75000 forintra emelkedett.

Tehát, ha régen benne is volt a belépőben, most már biztosan alatta van. Pedig a minősége ugyanaz. Miért nem felel meg sokaknak?

2018. máj. 18. 21:42
 3/7 anonim ***** válasza:
33%
Túl gazdagok. Játszák az eszüket.
2018. máj. 18. 21:43
 4/7 anonim válasza:
52%

Pls 15.000 forintos használt biciklivel járok hóban fagyban esőben, három éve vettem.

😂😂😂😂 Ennél többet kise adnék egy bicikliért, nem hogy még 100 ezret.... 😂😂😂 Nemis érdemes 100 at kiadni akicsak városi biciklinek használja..... Mindennel felvágnak az emberek annyira undorito.

2018. máj. 18. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1. A rendszeres válaszolók jelentősebb részének valószínűleg többet jelent a biciklizés, mint pusztán eljutni A-ból B-be. Érdekli őket, valamilyen szinten a hobbijuk, tisztában vannak mit tud egy többszázezres bicikli, néhánynak talán van is, azokhoz mérik. Nagyon felnagyított példa, de ha a totalcar egyik autós újságírójától megkérdeznéd egy 1992-es autóról 350000km-errel, úgy, hogy csak képet mutatsz neki (mert az itteni válaszolóknak sem jut más, az is csak ritkán, egy szögből), ő is azt fogja mondani, hát sokkal rosszabbat nem tudnál venni, de ha valamilyen szinten karbantartották, akkor még egy darabig talán kiszolgál. Viszont jó esélyed van arra, hogy szenvedj vele. Na ennek a rövidebb verziója a szar/gagyi.

2. 1000x fontosabb indok az elsőnél: a gyk-n fellelhető, 60ezer forintos biciklit vásárló emberek nagyon nagy része DH-zni szeretne, vagy legalábbis komolyabban belekóstolni a bikilizésbe, 60ezer forintos biciklivel szeretnék megváltani a világot. Legtöbbször ők vannak lehurrogva, mert erre nyilván nem alkalmasak.

2018. máj. 19. 00:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Fene tudja, én is sokszor látom ezt.

Egyrészt tény, hogy drágulnak a biciklik is. Gyerekként 10 ezer volt az első Tesco-s MTB-m. Manapság ugyanolyan bringa 40-ezertől indul.

2018. máj. 19. 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Másrészt nekem van összehasonlítási alapom.

Jelenlegi bringám egy Gepida CRS 500. Nem mondom hogy rossz, megnézik az emberek az utcán, kellemes vele tekerni. Viszont messze nem ad annyival nagyobb élményt, mint az előző névtelen, leharcolt Tescos valami amim volt.

A régi bringámmal is lehetett tekerni egész jó tempót, ahhoz képest hogy "MTB", vékonyabb gumival hasított volna. Ráadásul nem volt szerviz igényes, fillérekért volt hozzá alkatrész és sok ezer kilométer után szakadt le az egyik hajtókar, amit 5 ezerért cserélhettem volna.

Plusz a régi bringámat nem kellett félteni. Letettem bárhova, nem vitte el senki. Az újról levenni nem merem a szemem.

2018. máj. 19. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!