Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A sodronyzáramba nem megy...

A sodronyzáramba nem megy bele a kulcs! Hogy zárjam le így a bringámat?

Figyelt kérdés

Ötlet, hogy miért nem működik? Mindössze 2 hónapja használom. És ma reggel ott kínlódtam vele meddig.... Mit rontottam el? Egyszerűen nem ment bele a kulcs, akárhogy próbáltam, tegnap még működött.

Jobb híján vettem a boltban egy számzáras egyszerű lakatot, és most itt izgulok, hogy délután meglegyen még a bicaj....

2018. máj. 17. 08:53
 1/4 szlory ***** válasza:

Ha olyan a szerencséd, direkt beletörtek valamit.

Esetleg megpróbálnám tűvel-kampós végű vékony fémcsipesz felével megpiszkálni. Ha mellette befújod valami síkosítóval (WD40, láncolaj), még esélye is lehet, hogy kipiszkáld, kiütögesd.

Az is lehet, hogy hasonló szitu, de csak kosz került bele, pl eső miatt. Különösen akkor lehet ez esélyes, ha nincs a zár előtt védőretesz, valami, ami eltakarja a mocsoktól a belső szerkezetet.

Bár ha nem megy bele a kulcs (más az, ha belemegy, de nem fordul, szorul), akkor sajnos én inkább a sötét erőkre tippelek.

2018. máj. 17. 09:29
 2/4 A kérdező kommentje:

Ó, ne már, ne hozd rám a frászt...

Semmi esély a tolvajok ellen? Most komolyan?

2018. máj. 17. 09:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Félig ment bele a kulcs, tovább semennyit. Sajnos elmulasztottam a zár karbantartását, amire most jöttem rá. Késő bánat, de remélem, nem lesz drága.
2018. máj. 17. 09:38
 4/4 anonim ***** válasza:
A tippek alapján szedd ki a szutykokat , ha nem megy flexeld le és a számzáras mellé vegyél új kulcsos sodronyt . Két sodronyost ritkán lopnak el .
2018. máj. 17. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!