Bicikli tolvajok ellen mi a hatásos megoldás, ha gyors záras mindkettő kerék?
pl. ha nincs lehetőség a kerékpárt a vázánál lelakatolni (mezei biciklitárolókhoz csak a kereket lehet hozzázárni).
Illetve milyen zárat használjak? Nem akarok több tízezret kidobni rá, de azért még se a leggagyibb legyen.
Hát mondják, hogy a zár ára legyen arányos a bicikli árával... Egy tanyabájkot oké ha lekötsz egy számzárassal, de egy komoly biciklit badaraság.
Eleve pancserség olyan tárolóba állítani, ahol a kerék tartja a biciklit... Sokszor csinálod, tönkremegy a küllő...
Keress neki rendes korlátot, vagy bármi biztonságos objektumot...
Vázat kell lakatolni, és úgy, hogy egy kerék is benne legyen még. Ez U-lakattal jellemzően megoldható.
A másik kereket meg legalább a vázhoz lakatolni.
Továbbá a nyergen is érdemes áthúzni valamit.
Ez macera is, drága is, de ha muszáj kint hagynod valahol, akkor ez a legtutibb.
Nekem van egy U-lakatom, ahhoz van egy plusz huzal. U lakatba beteszem a vázat, hátsó kereket, korlátot, és a huzalt úgy, hogy áthúzom a nyergen és az első keréken...
Drága volt a lakat, anno valami 12ezer ft., ma szerintem 20 is lehet.... De másként nem megy...!
1) Van biztonsági gyorszár, amit csak a saját kulcsával nyitsz ki. Esetleg szerezz be egy ilyen szettet. A nyeregcsőnél csavaros rögzítésű (nem gyorszáras) bilincs kell, ahhoz csavarboltban szerezhetsz biztonsági csavart és hozzá behajtó bitet.
2) Meg kell határoznod, milyen körülmények között és mennyi időre fogsz lakatolni. Azután a legnagyobb kihíváshoz keresel megfelelő lakatot. Ha nem akarsz ilyennel vesződni, akkor készíts elő 20-30e Ft-ot és vedd meg a legbiztonságosabbat.
3) Tanuld meg a legjobb módszert a lezárásokhoz. Ez kiterjed arra, hogy mit-hol bújtatsz át és arra is, hogy az adott helyszínen hogy választasz lekötési pontot. (pl. keréklakatolós kerékpártároló mellett - de lehetőleg soha ne konkrétan abba, a bringád épsége végett)
Ha a fentiekkel tisztába kerültél, utána már pontosabban tudsz kérdezni, pontosabban tudunk válaszolni.
Röhögni fogsz, de nekem egy dolog vált csak be.
Az, hogy vettem egy olcsó kerékpárt ami nem verne lelken ha ellopnának. Ha olyan helyre megyek ahol magára kell hagynom a kerékpárt, akkor a s*art viszem, ha nem akkor a kicsikémet :D
Kerékkel betolni a tárolóba azért sem jó ötlet, mert a szomszédos anyuka majd meglöki pakolás közben és már fittyed is le a váltótartó fül vagy izmozik az első kerék. A legszimplább megoldás a két zár. Mindkettővel zárod a vázat valami fix tereptárgyhoz (fa, oszlop, bringatároló oldalról) és a két lakattal a két kereket is átfűzöd.
stb, stb...
Köszönöm a hasznos infókat. Kerülni fogom a hagyományos biciklitárolókat.
Valamiért nekem az U lakat nem tetszik, ezért láncosakat néztem.
100 ezer forint értékű kerékpárról van szó. Szerintetek egy ilyen zár megfelelő lenne? -> [link]
Biztonságos gyorszárat nem igen találtam, csak elég drágán (15 ezer ft).
Nagyon gagyi? -> [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!