Aki 23-622-es kereket (vagy véknyabbat) használ fitness bike-on/outin, az hol használja?
Cseréld le amint tudod, átlag utakon is a 25-28as guminak kevesebb a gördülési ellenállása.(Tény)
Magyar utakon meg el se tudom képzelni, hogy minek rak valaki 25-nél vékonyabb gumkat a kerékpárra, csak magát szivatja vele az ember.
Akkor van értelme a vékony gumiknak, ha olyan sebességgel tekersz, ahol már figyelembe kell venni a gumik légellenállását.
Én a Schwable 25ös gumit cseréltem le 28as Vittoria-ra. Sokkal kényelmesebb és nem lassabb semmivel, azóta 1 defektet sem kaptam.
A szobában! :D
Nem sok teteje van azért 23-asat venni, hogy utána betonná fújd, és pattogj vele az aszfalton - ami ha tré, akkor kapod is majd a nyolcasokat rendesen, hiszen kisebb a rugózása méretben és nyomásban is.
Mondjuk pont a Vittoria köpenyei között a legtöbb olyan, hogy 10 mérettel kisebb, ha rámérsz, mint amit rávéstek. Az én 28asom majdnem 2 millivel keskenyebb/alacsonyabb. :)
Most rossz lesz ezt mondani, de add el a francba azokat a 23-asokat és vegyél 28-asból valami felső kategóriásat. A Continental GP4000-esei pl. a legjobbak középmezőnyébe tartoznak gördülési ellenállásban, már annyi üveg fúródott bele, hogy lassan alig van szabad felület rajta, de még nem volt defektem, nagyon jól tapad, hidegben is - és talán nem nagy luxus ahhoz, hogy akár napi szinten tekerj ilyennel. Főleg szettben véve, főleg németből. Nagy tömeget visz, de 6-6.5 bar között használom, ahhoz képest kényelmes is.
Fura, mert nekem közelebb van a 29-30 hoz, mint a 28-hoz :D
Mondjuk örülök, hogy nem nagyobb igy is elég szűkös neki a hely :D
Egyet kell értenem a continentalos grand prix-es megszolalással egyik legjobb all-round gumik, nekem is tervben vannak.
Nekem 23-as Conti ultra Sport van a városi rohangászósomon. Semmi gond nincs vele, nagyon kényelmes a bicót. Ez egy vintage outi.
Korábban volt egy Csepel Royal-om, azon 23-as Gatorskin volt. Nna azt nagyon utáltam. Ha nem volt maxra fújva (8.5!!!), Folyton defektet kaptam. És hát ugye szét vert a bicó, megéreztem minden kavicsot, nagyon kényelmetlen volt.
De mondom, ezen a kis outin teljesen rendben van a 23-as. Még a szarabb utakon is full kényelmes, nagyon jó a tapadása és soha nem volt semmi baja. Gondolom az egész bringán múlik ez, nem csak a gumin. Mert azért a Gatorskin elméletben egy sokkal jobb gumi mint az Ultra Sport, legalábbis 3x annyiba kerül...
És a kérdésre válaszolva: Budapest fanatikus útjain használom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!