85 km-es biciklitúrára egyedül 16 évesen?
Köszi a válaszodat, ill. a tanácsokat. Csak nyárra tervezem az utat, addig még edzek... Eddig a legnagyobb letekert távom kb. 45 km volt.
Ha összejön, írok :)
Nem lesz gond.
Egyik nyáron haverommal gondoltunk egyet és lementünk másnap körbetekerni a balatont nulla felkészülséggel.
Nem mondom, hogy könnyű volt, meg hogy gyorsan megtettük a távot, mert egyik sem igaz. kb 150km környékén, már éreztem mindent a seggemtől lefele. Kb 8-10 óra lehetett az egész, többszöri megállással.
Ami nagyon fontos, melegben folyamatosan kortyolgass a kulacsodból, ha olyan idő van akár 4-5 liter víz is elfogyhat ezen a távon. Ugyan ez legyen a kajával, magas tartalmú és megfelelő mínőségű szinhidrátottal. Ne akkor kezdj el inni és enni, amikor már éhes vagy, hanem folyamatosan keveset. Ezt a saját hibáimból adódoan mondom :D
Igenigen! Ez nem fogyókúra, főleg nyáron! Válogatott étrend (ami étel&ital) és ha nagyon földszinten van a szervezeted és állóképességed, akkor a biztonság kedvéért tölts túl vitaminnal is, hogy el ne kezdj savasodni, görcsölni. Ha bármi elcsesződik a szervezetedben, akkor már régen rossz lesz.
Felszerelést vigyél inkább normálisan, KIPRÓBÁLTAN. Tehát ha nem vagy biztos a gumiszerelési rutinodban, "edz rá otthon". Nem tudom, merre mész, de inkább feltöltött mobil és bankkártya, mint egy halom cucc és málhás ló. A 85km azért elég selyemút. Országunkban pedig kisbolt, kocsma mindenhol van. :D Gumiautomata! Na az nincs..
A tura útvonalától függ,meg attol,hogy mijen a bringa és a bringás.
Nem nagy kihivás egyėbként.
Kb:Dobogókő az egy kicsit több. Vagy mondjuk Campona-Leányfalú.
Az utobbi végig sík...szóval,ha bp-i vagy akkor akàr holnap neki ugorhatsz :) egynap alatt lazán végiglehet tolni ,nulla kondival.
Ha hegy is van benne akkor nyilvàn több idő,és nem árt jobb kondiban lenni.
Ha terep akkor viszont tényleg nem árt a komolyabb készülés.
Nem tudjuk mennyire vagy kezdő,de a magabiztos bringa kezelés sem árt.
Általánosabb,hogy technikai problémák megoldàsával legyél tisztában.
Mondjuk álltalában defektnél roszabb nem történik...de nekem benézett a váltom a küllök közé :( alapvetően nem lett volna gond. De a lánc is megcsavarodott...persze fél pedàll fordulatal haza gurultam. Szóval egy közepes szerszám készlet sem àrt.
Kaja,pia: 1sport ital,lehetöleg szénsav mentes. Hömérséklet függöen még 1liter víz/limonádé. Müzli szelet,pilóta keksz.
Leginkább valami cukros... abban van az energia amit hamar tudsz hasznosítani.
Előtte utána tészta. Menet közben nem bibelödnék szednvicsekkel,bár ha abszolute túra és egyáltalán nem számit a sebesség akkor lehet róla szó.
Meg persze a jó állapotú bringabis kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!