Hogyan előzzem meg a kerékpárlopást?
A napokban vettem egy új biciklit. Egy nagyobb faluban lakok, eléggé kitűnik errefelé egy ilyen bringa. Boltba/kocsmába nem tervezek menni vele. :D
Viszont a faluban az ismerőseim körében is volt már jó néhány eset, hogy az udvarukból lopták el a kerékpárjukat, gondolom itt ez ilyen divat. Nincs sok tapasztalatom, szóval gondoltam az internet kerékpárosaihoz fordulok tanácsért. Bármi ötlet jöhet.
Én ha falun laknék, vinném be a házba a bringát, biztosan nem tartanám kint, vagy egy külső épületben.
Panelben is felcipelem a harmadikra, és a lakószoba sarkában tárolom.
Lopták már el bringámat (100k értékű volt)...
30 évig laktam faluban és sokáig néha még ékszakára sem zártuk az ajtót.
Ma ha kilépek az ajtón, már zárom is, mert figyelnek az erőforrások és már osonnak is be ha látják, hogy elmegy az ember a kertbe metszeni, kapálni, pincébe, stb. Kollégának kipakolták a házat míg ő hasogatta a fát a ház mögött...
Bezárt helyen, plusz lakattal lezárva tartsd.
Vagy ha van olyan hely ahova állandóan lerakod és nem kell valami miatt arréb mozgatni, mondjuk garázsban, nyári konyhában, akkor lehet neki csinálni zártszelvénből egy kis kalodát, vagy valamit amit alaposab befúrtok a falba (esetleg át is lehet fúrni a falon a csavarokat) és ráhajtasz, vagy átfűzöd a vázon, kerekeken és nagy erős lakattal lezárni.
Most, hogy társasházban lakom felhozom a lakásba, hiába van tároló.
még 10 percre sem hagyom lent a korláthoz/gázcsőhöz zárva sem.
Az elmúlt 2 évben 3 bicaj és egy babakocsi tűnt el a lépcsőházból..........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!