Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez a bicikli külső gumi...

Ökrös Árpád kérdése:

Ez a bicikli külső gumi 29"-nek felel meg vagy 28"-nak?

Figyelt kérdés

A boltra ráírtam és ők azt mondták a 622 az 29"-nek megfelel. A bringámon 29" 622-50 van. Az gumira meg 28" van, így ezt nem értem.

Mikor a boltba elvittem a bicóm akkor azt mondták hogy 28 a bringám de 29 van ráírva, ez kavart meg.

[link]

2018. ápr. 11. 08:34
 1/5 szlory ***** válasza:
100%

Az 50 már 29-es guminak felel meg. A 42-es meg 28-asnak.

Nem érted, ugye? Semmi baj. :D

1) Az a szám, a 622, a felni átmérője. Az a fontos! A második szám a szélesség(és oldalfalmagasság).

2) A 29-es kerekeket azért hívják 29-esnek, mert olyan bazinagy vastag gumi van az egyébként "28-as keréken", hogy az már 1-gyel nagyobb külső körméretű lesz.

Tehát a kettő ugyanaz, azzal az eltéréssel, hogy 28mm-ig országútinak, 35-ig gravelnek, 44-ig trekkingnek, 50 felett MTB-nek hívják a gumit pongyola módon. :D

Mivel te egy 29-es montit akarsz városi bicajjá varázsolni, ilyet kell venned, jó lesz a méret.

2018. ápr. 11. 10:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Igazából nem városivá akarom varázsolni csak a mostani túl széles és sokat megyek hosszabb távokat.

Elég nehéz, így néha hajtani :D

2018. ápr. 11. 10:40
 3/5 tothp ***** válasza:
Ez egy ballonosabb trekking gumi. Ezzel a 29-er üggyel jól behülyítették a jónépet.
2018. ápr. 11. 19:09
 4/5 Alex Fly ***** válasza:
A 28yas és 29-es mai kerekek egyaránt 622mm átmérőjűek. A colban megadott mérettel ne foglalkozzb az semmit nem ér. A lényeges méret az ETRTO/ISO számozás. A te esetedben ez XX-622 kell legyen.
2018. ápr. 12. 04:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is continental contatct van a városban használt gépemnet, csak 37x622-es.

4-6 bár a megengedett nyomása, én 6 báron használom, úgy a jó.

megmondom őszintén, hogy nagyon jó gumi, gyors, tapad, stb, de a 6 bar miatt nagyon rázós.

Ha 29-es gumit szeretnél vegyél Schealbe Big Apple-t. Hosszú távra az jobb. (tapasztalat)

2018. ápr. 13. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!