Ez a bicikli külső gumi 29"-nek felel meg vagy 28"-nak?
A boltra ráírtam és ők azt mondták a 622 az 29"-nek megfelel. A bringámon 29" 622-50 van. Az gumira meg 28" van, így ezt nem értem.
Mikor a boltba elvittem a bicóm akkor azt mondták hogy 28 a bringám de 29 van ráírva, ez kavart meg.
Az 50 már 29-es guminak felel meg. A 42-es meg 28-asnak.
Nem érted, ugye? Semmi baj. :D
1) Az a szám, a 622, a felni átmérője. Az a fontos! A második szám a szélesség(és oldalfalmagasság).
2) A 29-es kerekeket azért hívják 29-esnek, mert olyan bazinagy vastag gumi van az egyébként "28-as keréken", hogy az már 1-gyel nagyobb külső körméretű lesz.
Tehát a kettő ugyanaz, azzal az eltéréssel, hogy 28mm-ig országútinak, 35-ig gravelnek, 44-ig trekkingnek, 50 felett MTB-nek hívják a gumit pongyola módon. :D
Mivel te egy 29-es montit akarsz városi bicajjá varázsolni, ilyet kell venned, jó lesz a méret.
Köszönöm a választ :)
Igazából nem városivá akarom varázsolni csak a mostani túl széles és sokat megyek hosszabb távokat.
Elég nehéz, így néha hajtani :D
Nekem is continental contatct van a városban használt gépemnet, csak 37x622-es.
4-6 bár a megengedett nyomása, én 6 báron használom, úgy a jó.
megmondom őszintén, hogy nagyon jó gumi, gyors, tapad, stb, de a 6 bar miatt nagyon rázós.
Ha 29-es gumit szeretnél vegyél Schealbe Big Apple-t. Hosszú távra az jobb. (tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!