Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek a Haibike...

Mi a véleményetek a Haibike Seet Race 1. 0 cyclocross kerékpárról?

Figyelt kérdés
[link]

2018. jan. 2. 02:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Viszonylag használható alkatrėszekből van összerakva. Szerintem a váz ronda (geometria). Ha új gėp kell akkor akciósan jó vėtel. Használtan jobbat tudnál szerezni! Vagy ha bővítheted a kereted.
2018. jan. 2. 06:38
 2/9 A kérdező kommentje:
A keret sajnos pont annyi amennyibe akciósan kerül és használtan nem nagyon akarok venni mert ki tudja mit nem mond el az előző tulaj és jó lenne cyclocross kerékpár mert nem a legjobbak az utak ahol megyek és néha kisebb erdőtúrákra is megyünk. MTB-t pedig nem szeretnék venni mivel feleslegesnek tartom.
2018. jan. 2. 07:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Az hogy az eredeti ára 216 lenne az viccnek is rossz de még így "akciósan se éri meg..Shimano Claris szett a leg alapabb ócskavasba való..akár országútra, akár rendeltetésszerűen használnád (akkor talán még jobban igaz hogy) hamar cserélni kell majd jobbra ezeket az alkatrészeket, ami nagyon drága lenne. Inkább vegyél egyet használtan..Ennek az árából csúcs gépet kapsz- Néha lehet látni ennyiért Ultegra szetteset is..ami azért nem kicsit jobb. tesztbike-oldalon érdemes nézelődni
2018. jan. 2. 09:03
 4/9 szlory ***** válasza:

"Régen minden jobb volt". :D Csípem, hogy hasonló kérdésekre általában jön a "vegyél használtat" válasz, de egyetértek veled, kérdező. Ha nem értesz hozzá, ne vegyél használtat, mert rulettezni fogsz a műszaki állapotot tekintve. Ez a Haibike picit lopja a BMC terveit, úgy látom. Nekem tetszik, noha az a 29er-es hajlítás a fejcső előtt azért erős. Viszont tény, hogy alap felszerelést kapott. Legalább egy új Sora vagy egy régebbi 105 lenne a megnyugtató a gépen. HA kockáztatni tudsz, vágj bele. Lehet, hogy olyan típus vagy, akinek nem jön elő (gyorsan) a problémák és meghibásodások halma. És később azért egy-egy fejlesztést be lehet dobni. (Egy akciós/használt fékváltót kezdenék keresni mielőbb, mert ha az száll el, akkor leszel bajban).

Ha nem szeretnéd magad kiképezni, de mégis inkább használtat "kell" venned (mert pl. a következő 1-2 évre összesen van 170e Ft-od bicajozáshoz) akkor illene valami 150-ből megállnod, a maradék 20-ból pedig szervizre költhetsz. Valamint felbérelhetsz szerelőt, hogy menjen veled. Tudod, autóknál is szokás, bringánál meg elég is.

2018. jan. 2. 13:09
 5/9 szlory ***** válasza:

Előző vagyok - és bocsánatot kérek. EZEN már a 2400-as szériás Claris lesz (nem nyomozok utána)! Az viszont megnyugtató, még egy strigulát húznék magamnak ezen bringa beszerzése mellé. Ehhez képest egy 2016-ban frissített Sora vagy az öregebb, nagyobb, 2015-ben frissített Tiagra nem olyan, amit hajszolni kéne (ha rajta van a gépen, persze örülünk). A 105-ös lenne, amiért azonnal dobni kéne a legújabb Clarist, viszont annak ára is van.

Nem lesz ez rossz, de azért tényleg legyen némi lóvé kuporgatva a karbantartásra. Inkább ne kelljen, mint hiányozzon és abból csak nagyobb költségekbe ess később.

2018. jan. 2. 13:16
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]

Még ezt a biciklit is néztem de nem nagyon tudom melyiket érné meg jobban.

2018. jan. 2. 15:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy régen minden jobb volt..de 1-2 éves használtat már jóval olcsóbban meg lehet venni, így ugyan annyi pénzért kaphat jobb bringát. persze úgy necces ha lövése sincs, hogy mit kell nézni.
2018. jan. 2. 15:15
 8/9 szlory ***** válasza:

Kérdező: ha ezekből választanom kéne a helyedben, akkor Haibike. Szimplán azért, mert neked nem országúti kell. Karbon villát meg alkatrészeket később is kaphatsz, de vázgeot meg fékfelfogatási pontokat nem igazán cserélgetünk meglévő bringán. Legalábbis nem ebben a kategóriában. :) A váz pedig (ha túllépsz a szubjektív esztétikán) tartalmazza a divatos dolgokat: tám-láncvilla szög szűkítve, hidroformázott alu csövek, alul túlméretes fejcső, TÁÁRCSAFÉKfelfogatás-hudekirály (:D). A helyedben ráülnék, utána valzeg hoznám haza. (A magam helyében pedig kidobálnám róla az alkatrészeket az első 5000km végén, használt áron eladni és mehet rá vissza a saját raktáron lévő, erősebb Shima szett)

----

#7-es: persze egyet értek veled (magamon is röhögök, hogy túl sokszor nyögöm be ezt a "vegyél használtat" dolgot), de meg kell hagyni, hogy a használt piachoz érteni is kell, vagy könnyen a palánk túloldalán találod magad. Plusz a használt akkor is használt marad. Szeretem magam összekarcolni vagy földhöz vágni, amit megveszek. :D

Aki elsőbringás vagy szimplán nem sokat akar vesződni, annak fizetni kell. Pénzben és/vagy minőséghiányban.

2018. jan. 3. 10:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Meg a használt biciklikkel az a legnagyobb bajom, hogy nincs a méretemben max 1-2 de azok is meghaladják a keretemet. (197cm) vagyok.
2018. jan. 10. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!