Gondolkodom egy Fixi vásárlásában (városi használatra Győr) mit kéne tudnom a használatáról? 13/f
Vegyél fixit, ha annyira akarsz, de tényleg meg fogsz pusztulni vele a fizikumod miatt. Ha veszel, akkor is legyen rajta fék, kezdőnek kell.
Továbbá javaslom, hogy inkább "Singlespeed" azaz "SS" kereket tegyél bele. Vagy ha kalandozó kedvű vagy, akkor legyen "flip-flop" agyas, ami annyit tesz, hogy egyik oldala fixhajtás, a másik pedig egysebességes. Csak kiveszed és megfordítod a kereket és máris "váltottál". Kezdésre szintén tök jó - véleményem szerint.
Én is a flipflopot ajánlom kezdésnek. Előbb SS-ként szokd meg a kerékpárt, a közlekedést, forgalmat stb. Utána válthatsz fixre. Lehet, hogy nem fog bejönni -nem mindenkinek való a fixi- és akkor még mindig tudod használni SS-ként.
Mindenesetre ha fixiben gondolkodsz, attól még a kötelező felszerelések ugyanúgy kötelezőek arra is (fékek ugye...) -és legalábbis az első évben mindenképpen legyen a gépeden, amíg nem tudsz minden helyzetet biztonságosan kezelni a skideléssel.
9.-es korom óta fixivel járok , ahogy írják is feljebb elég komoly fizikum kell hozzá , nem egy könnyen használható járgány .
Fék legyen rajta amíg ki nem tanukod a kolgokat a brigával kapcsolatban , védő felszerelés azaz buko mindig legyen .
Nekem fék nincs rajta csak lámpa és bukosisakom van azt , had szoljon , volt jó pár eset amit kezdőként nem tudotam volna korigálni , de le kopogom amiota féknélkül megyek vele egyszer sem volt gond amit nem lehetett volna , gyorsan korigálni persze ehez jo helyzet felismerés is kell
Ahogy le irtad magad igen a flip-flop lenne a legjobb kezdésnek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!