Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Új bringán mitől lötyöghet a...

Új bringán mitől lötyöghet a kerék?

Figyelt kérdés
Hogy csináljam meg?
2017. dec. 4. 21:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sehogy. Vidd vissza hol vetted ingyen garanciálisan megkell csinálniuk.
2017. dec. 4. 21:27
 2/14 A kérdező kommentje:
Azt tenném de netről rendeltem. És macerásabb lenne visszaküldeni megcsináltatni mint mondjuk kivenni helyrerakni a csapágygolyókat újrazsírozni ilyesmi.
2017. dec. 4. 21:33
 3/14 anonim ***** válasza:
Nézz meg róla youtube meg Bikepro videókat , gondolom hátsó kerék a zörgős ahhoz spéci racsni vagy agyleszedő kell .
2017. dec. 4. 22:59
 4/14 anonim ***** válasza:

Vidd el beüzemeltetni. 5000Ft szokott lenni.

Gyorszár: kinyitod, megnézed, hogy a helyén van-e a kerék, nem-e átlósan van a vázban. Becsukva egyenes állástól fokozatosan szoruljon a kar. Még pont tudd becsukni, de ne 2 kézzel tépve. Ha még kindig kileng a kerék, akkor ott a kónuszt kell meghúzni. Szerszámot igényel, vidd be! Akár csak azt kérd!

Pici kilengése lesz, a sornak is, de kb. 2 mm. Centrírozni akkor kell, ha a felni nem egyenletes távol esik a váztól.

A dobozba csak éphogy összerakva kerül a gyárban, azt az eladónak kell beállítani vagy otthon neked! Nekem beállítva dobozolták be újra, de nem mindenhol ilyenek!

2017. dec. 5. 06:43
 5/14 anonim ***** válasza:

Akkor elvileg megadnak egy szervíz címet ahol a hivatalos beállitást végzik,hogy garis maradjon. Oda vidd.

Ha nincs ilyen akkor marad a szervíz ahol maga a beálitás lesz garis. Ha nem értesz hozzá akkor meg pláne vidd.

Ez sajna olyan,hogy ha nincs benne gyakorlatod akkor sikerü valahogy ami szinte biztosan rossz,de mindenképp előbb vagy utobb ujra szerelnikell,és egyre rosszabb lesz.

2017. dec. 5. 07:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Ja hát ja. Elvileg beállítva kértem. Legalábbis fizettem azért is pluszba. Az agyakon látszott, hogy mintha zsírozták volna, de amúgy mindkét kerék lötyög, van bennük nyolcas is, (a hátsó féken állítottam is, hogy ne érjen hozzá állandóan a tárcsa a fékbetéthez) A kazetta lötyög hátul, bár inkább csak akkor figyelhető meg ha a kereket hátra felé pörgetem és mivel eddig menetes sorokat használtam és nem kazettásat ezért nem voltam benne biztos, hogy ez nem normális.
2017. dec. 5. 15:05
 7/14 anonim ***** válasza:
Ezt a lötyögést vedd fel videóra és küld el nekik a megrendelőddel . Új beállított kerékbe 8as ? Gyári egyedülálló kerékbe sincs ... Aztán kérd vissza utalással a szervíz díját és helyben ezt a pénzt add oda egy jó szervizesnek .
2017. dec. 5. 15:10
 8/14 A kérdező kommentje:
A nyolcason én is csodálkoztam. Mert amennyire tudom a gyárban géppel fűzik és annak nagyon kicsi a hiba toleranciája. Ráadásul ez nem is egy olcsó bringa. Oké szezonzárásban vettem akciósan de amúgy a gyári javasolt fogyasztói ára 200e. Szóval ha Pelotongyőzelmet nem is, de azért egy kifogástalan műszaki állapotot gondolom elvárhatnék tőle. Az első utam a szervízbe vezetett a nyolcas miatt. Aztán mondta a szervizes, hogy lötyög a kerék, a váltófület is ki kell egyengetni én meg csak azt hittem, hogy küllőkulccsal kell rajta húzni egyet kettőt. Csak pechemre épp nem tudta elvállalni, nekem meg 90 km bringával oda-vissza és ebben az időben főleg, hogy hamar sötétedik is nem szívesen vágok neki.
2017. dec. 5. 15:39
 9/14 tothp ***** válasza:
Akárhogy is rakják össze, az elején minden "igazodik". Át kell nézetni. A géppel centirozás gyors, de sose lesz olyan, mintha egy szaki csinálná.
2017. dec. 5. 22:16
 10/14 Wadmalac ***** válasza:

Null kilométeres centrírozás, csapágykónusz-beállítás simán elmászhat 100 km használat után.Normális helyeken egy hét után után szoktak feszíteni, beállítani. Még a fék- és váltóbeállítás is mászik új alkatrészekkel, idomul a bowdenház stb.

Ha meg alapból xarul belőve kaptad, hát, bizony bringaszervizben kellett volna indítani.

Gondolom, hogy nem egy Rose vagy hasonló színvonalas online bringás rendelés volt, hanem valami Ebay vagy hasonló.

2017. dec. 7. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!