Valaki segíteni? A többi lent.
Szóval apummal és a nővéremmel rendszeresen járunk kerékpár túrára (lásd Balaton, Fertő-tó).
Júniusban ismét beszervesztünk egy ilyen programot, és ismét a Fertő-tavat vettük célba. Köztudott, hogy egyik fele Magyarországon, másik fele Ausztriában van. Már a 113. km-t is letekertük. Épp Ausztriában voltunk. Ugyebár bicikli úton mentünk, de azon gyalogosok is mehetnek. Ennél a szakasznál apum ment elöl, mögötte a nővérem és én. Volt ott egy kanyar. Jobb oldalt lovak legeltek bal oldalt a tó volt. A kanyarban megszólal a nővérem: Nézd milyen szépek a lovak álkapcsai! Erre felmerült bennem a kérdés: Álkapcsai??? Hirtelen jobbra fordultam,hogy demonstráljam a hallottakat. Életemre esküszöm, egy pillanat volt. Az átlag sebesség 17km/h. Amikor hirtelen előre fordultam, előttem volt egy bécsi nő. Ijedtségemben mindkét féket lenyomtam. A féknyomok ott is maradtak. De nem tudtam megállni. Nekimentem. A nő hasra esett-háttal mentem neki. Beütötte a fejét a beton útba. Betagadt a sebe, de semmi komolyabb. A hölgyemény,kihívta ránk az osztrák rendőrséget. Megvizsgálták a helyszínt, majd bevittek a kapitányságra. Mivel mi Szlovákiából származunk,hívtak nekünk tolmácsot. Jegyzőkönyvet vettek fel. Felsorolták a jogaimat. Ez történt 2017 júniusában. Most októberben kaptam a nevemre egy nagyon hivatalos levelet. Csak a kórhazi ellátásnak az összege szerepelt: 667€
14 éves lány vagyok. Tudom, hogy ebbe még nem kéne bele avatkoznom, de nagyon aggódom a szüleim és a kért összeg miatt. Apukám azt mondta, hogy ez az összeg a kórházi ellátás. A nő még több 10.000€-t is kiperelhet tőlünk, az meg nekünk már túl szűkös. A szüleim így is fizetik a kölcsönt a bankban.
Ha valaki végig olvasta eddig, akkor kérem, hogy segítsen. Én mit tehetnék? Tényleg kiperelhet még annyit a hölgy?
Bocsánat a helyesírási hibákért.

Közlekedési balesetet okoztál. A jegyzőkönyv alapján a rendőrségi határozat fontos, amit szintén kézhez kellett volna kapnotok. Abban a rendőri vizsgálat eredménye szerepel(ne), miszerint ki és mennyiben volt hibás. Miután a rendőri döntéshozatal jogerőre emelkedik, utána jön az, hogy ki kit perel(het). Teoretikusan igen, nem csak a gyógykezelést perelheti a sértett, hanem nem vagyoni kártérítési igénnyel is élhet. Nemzetközi pereskedés, durva.
Felelősségbiztosítást kell kötni, ha el akarod kerülni az ilyeneket. Most menteni kell a menthetőt. Én elhiszem, hogy nem vagy vadorzó, de a rendőri határozat számít, ha lehet és nem reális, azt kell megtámadni. A kártérítés ha megállja a helyét, azaz hatályos a rendőri döntés, már kisebb a mozgási tér. Lehet pl. könyörögni a sértettnél. Drukkolok és sajnálom, hogy egy szép program ilyen csúnya véget ért. Remélem, nem lesz nagy baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!