Alu vázas bringákkal tényleg nem lehet hosszú távra tervezni?
Figyelt kérdés
Nézegettem most a leírásokat és mindenhol azt olvastam, hogy a cromo mennyivel jobb tartósság szempontjából és az alukkal nagyjából 5 évig kell számolni.2017. okt. 22. 23:07
1/6 tothp válasza:
Én a CROMO-ra esküszöm.
Bár az aluminiumgyártás is fejlődött az elmúlt 20 évben, Azért még mindíg jellemző hogy a rázkódástól az alu felkeményszik, elöregszik. Most hogy ez 10 vagy 15 év, az a használattól is függ.
Ha a váz sérül, sokkal nehezebb, vagy lehetetlen jól javítani. mindenesetre itt hatványozottan érvényes az "olcsó húsnak híg a leve". Neves gyártó szinvonalas termékét kell venni.
2/6 anonim válasza:
Volt alu bringám, de hamar lecseréltem karbonra, mert nem jött be. Én is csak hallottam róla, hogy elöregedik az alu. Használtan van karbon bringa is már alu árban.
3/6 anonim válasza:
Hasznàlat függö.
Ha csak úgy gurulsz vele akkor sokáig jó marad.
Ha durván csapatsz vele akkor valóban elfàrad.
4/6 anonim válasza:
Még jó hogy az enyémre élettartam garanciát mer vállalni a gyártó.
5/6 anonim válasza:
Erre éveket nem lehet pontosan megadni . Gyatra minőségnél és használt több gazdás gépeknél lehet sűrűbb hiba . Élettartam garancia vállalása a BTWIN bringákra is megvan és a NEUZERre is . Túlsúlyos arcoknak és azoknak akik túrázni járnak csomagokkal alu helyett cro vagy acélváz ajánlott .
6/6 szlory válasza:
Meh. 5 év rövid idő, versenygépként tartom reálisnak. A 10-15 viszont köznapi, aktív használattal előferdülhet. Szép lassan átveszi az alu helyét a karbon. A cromoly ötvözetek pedig az örök etalonok maradnak. Az alunál a hajlásokat nehéz javítani. Hegesztés, pótlás megy, de nyilván pl. egy hidroformált csőprofilt viszont nem tudsz helyettesíteni. Egy repedt nyeregcső 3000 Ft és egy teaszünet. Karbonnál is ez a helyzet (mármint javítható). Ott meg nem az anyag öregszik, hanem a gyanta. Bár ott is inkább a téli hideg teszi be a kaput. Az acél (pl. cromo) azon kívül, hogy rozsdálni tud és nem a legkönnyebb, ideális alapanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!