Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerekpar hatso fék nem fog....

Kerekpar hatso fék nem fog. Miert?

Figyelt kérdés
A biciklim hatso féke alig fog. Szetszedtem, megneztem a profilt, az jonak latszik, alaposan megmostam öket, a felnit is, tehat nem olajosak. Jol beallitottam a felnire a fekpofakat, kicsit kemenyen fogott, igy azt a femdrotot (nem tudom a hivatalos nevet) kiengedtem kicsit, igy mar az is jo. De tovabbra sem fekez a hatso. Mi lehet az oka? Tudtok segiteni?

2017. okt. 17. 09:41
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Wadmalac, Sajnos nem lehet itt fotot felrakni- bar lefotoztam, föl akartam rakni- a biciklimen a bowdenhaz alulrol felfele megy egeszen enyhen (majdnem visszintes az utolso szakaszon, de azert egy picit felfele megy).
2017. okt. 19. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:

4sec a fékezesi idő...azaz lehet,hogy fog a hàtsó fék csak nem állmeg a bringa? Vagyis te gyakorlatilag farolsz!

Ezen csak gumi cserével lehet javitani. De az utcai gumi limit mintája nem barátja az azonnali megállásnak.

Az első fék szinte mindig jobban fog a hátsónál,ez fizika.

2017. okt. 20. 00:39
 13/18 Wadmalac ***** válasza:

"Sajnos nem lehet itt fotot felrakni- bar lefotoztam, föl akartam rakni"

Miért,le van tiltva a kepfeltoltes.eu oldal? :)

2017. okt. 20. 08:16
 14/18 A kérdező kommentje:

12-es: Igazad van, a profil nagyon "sima", tehat csuszik a kerek a fekezesnel. Nem azert sima, mert elkopott, alig volt hasznalva a bicikli, szinte uj,

Ma a fekpofakat par mm-rel lejjebb raktam, es sokkal, de sokkal jobb lett a fekezes, bar meg mindig nem eri el a jo szintet, amit szeretnek- valoszinü, a kerek felülete miatt.

Wadmalac - A kepfeltoltes.hu -val nem probalkozok- security alart! Mas forumokon egyszerüen a desktoprol be lehet huzni a kepet.

Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos hozzaszolasokat; Nem is gondoltam volna, hogy ilyen segitökesz, jo fej a "bicikli-csoport"!

2017. okt. 20. 12:06
 15/18 Wadmalac ***** válasza:
kepfeltoltes.hu megszűnt. Kepfetoltes.eu van.
2017. okt. 20. 15:04
 16/18 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam (most nem találom), hogy a hátsó mindig gyengébben fog. Talán azért, mert nagyobb súlyt cipel a hátsó kerék, ezért nehezebb megállítani vele a bicajt.

De CSAK elsővel fékezni nem szerencsés, mert fejreállsz vagy kifarol a hátsó kerék.

2023. jan. 14. 14:02
 17/18 anonim ***** válasza:

" A hátsó fék általában inkább kisebb korrekciókra szolgál, egy kis extra sebességszabályozásra, de hallgatólagosan nem a teljes leállításról szól. "

Ehhez még hozzáteszem, hogy télen, csúszós úton viszont szerencsésebb a hátsó féket használni, a megcsúszás elkerülése érdekében.

2023. jan. 14. 14:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Ezen kívül a hátsó fékhez tartozó bowden is hosszabb, lassabban éri el a fékhatás a felnit. (Mondja ezt egy amatőr.)
2023. jan. 14. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!