Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Egy pár pedálba, és egy...

Egy pár pedálba, és egy kormánycsapágyba hány darab csapágygolyó kell?

Figyelt kérdés

Kell rendelnem csapágyat a hátsóagyhoz, és ha már itt tartok veszek a többi alkatrészhez is :)

1 1/8" ahead kormánycsapágy, és 9/16" pedál.

2017. okt. 11. 23:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10.: 1. Jól betudom állítani a kónuszos dolgokat, tudom mi a titka a gyönyörű futásnak :)

2. Az is kizárva, amikor szétszedtem nem találtam benne külső szennyeződést, és a porvédelme is elég jó.

3. Bike+ tárcsafékes agy.

4. 1/4" golyók vannak benne.

Egyébként még nem rendeltem semmit, mert közben betettem egy másik kereket hátra, abban bike+ ipari csapágyas hátsóagy van. A hátsóagy csészéje is megkopott rendesen, de azt is lehet venni 120 forintért [link] .

2017. okt. 21. 11:09
 12/14 Wadmalac ***** válasza:

Egy pedál terhelése sokkal kisebb, mint egy kerékagyé.

A pedácsapágyra nem nagyon kerül nagyobb terhelés, mint a bringás testsúlya. A kerékcsapágy viszont az oldalterhelések révén sokkal nagyobb erőket tud kapni.

Ja és persze sokkal többet fut is.

Még ha csak fordulatok számára nézzük, akkor is.

Ha állandóan tekernél, akkor is, mert van egy áttétel a hajtókar meg a kerék közt.

2017. okt. 24. 07:43
 13/14 A kérdező kommentje:

12.: Értem, korrekt válasz!

A pedál egyébként tényleg nem sokat pörög.

Kimegyek a közeli dirt pályára, oda-vissza az összesen 1,5 km, és ott szinte csak tolni kell.

Párszor egyébként akadt a hátsókerék az érkezőbe, és lehet attól haltak meg a csapágygolyók.

Egyébként fura, mert egyszer szerelő vaslapra ráraktam egy rossz 1/4"-os csapágygolyót, méretes bunkókalapáccsal rábsztam, a golyó elrepült, a vasban pedig nyomot hagyott, de a golyónak semmi baja nem volt.

Szóval ebbe a kerékagyba gyárilag nem tudom miféle golyókat rakhattak...

2017. okt. 24. 20:06
 14/14 Wadmalac ***** válasza:
Ezért van, hogy általában ha már a golyó sérült, akkor minimum a kónusz is.
2017. okt. 25. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!