Teleszkópot ezzel a módszerrel összelehet húzni?
Szeretnék venni egy 180mm-es rugós teleszkópot, amit 100mm-re szeretnék összehúzni.
Szedtem már szét teleszkópot nem egyszer.
Na most ha vágok a rugóból 8cm-et, akkor logikusan a villából 100mm-es lesz. Voalá, kész is a kisebb teleszkóp.
Csak ha felrántom az elejét, akkor ugye kijön a teleszkóp 18cm-re :D
Viszont ha rakok a nyomórúd becsúszóban lévő részére hézagolót, akkor mindjárt meg is oldódott a probléma. Ehhez mit kellene használnom, hogy minél könnyebb, de megfelelően erős legyen?
Lehet, hogy a rugó puha lesz, de ez már néhány ezer forintból lehetne orvosolni.
Hogy miért akarom ezt? Vadi új rst storm 180-at 35 ezerért hirdetnek! Cr-mo villanyak, 7050 alumínium, olyan anyagokból rakták össze, mint a csúcsvillákat. Dirt-re szeretném, és kb. 40 ezerből (szerintem sokat is mondok) lesz egy fajin 100mm-es 36-os becsúszókkal rendelkező villám.
Mielőtt kötekednétek nézzetek szét, hogy milyen villákat lehet kapni 40 ezerért. Újonnan a duro kerül ennyibe, az pedig nem is ajánlják dirt-re, egy am/xc villa. A szinte faék egyszerű argyle 302 is 95 ezer forint újonnan.
Használtam meg mindegyik dirt villa túl van árazva. Pike-t, vagy argyle-t nem is láttam még 30 ezer alatt, csak olyat, aminek valami komoly baja volt. 40-50 ezer forint körül megy mindegyik használtan is!!! Egy akár 10+ éves teleszkópért nem fogok ennyit adni. Igaz, hogy egy argyle pl. 400 grammal könnyebb az rst-nél, de több, mint dupla annyiba kerül.
Persze ez csak egy terv. Nem ragaszkodom hozzá minden áron. Ha valakinek van építő kritikája, azt szívesen várom, de olyanokat, hogy "ez nem is így van, hogy lenne már jó amit leírtál?" hanyagoljátok. Aki egy kicsit is ért hozzá, az tudja miről beszélek, a többiek pedig ne értetlenkedjenek. Szedjenek szét egy teleszkópot inkább, és tanulmányozzák amit leírtam.
A rugó vágása után a végét ugyan olyanra kell kialakítani amilyen volt a gyári vége. lánggal melegíteni - hajlítani , de csak óvatosan mert hőkezelt acél, majd leköszörülni egyenesre. Vigyázz, ha nem megfelelően csinálod akkor belső feszültségek keletkezhetnek , vagy kilágyulhat- túl edződhet az acél, aminek törés is lehet a vége.
Nyomórúd hosszabbításhoz aluból esztergáltass toldalékot, vagy hosszabb nyomórudat például AlMgSi ötvözetből .A marzókban 1mm falú cső a nyomórúd. Ha mindezekért fizetned kell valakinek akkor már nem is olyan olcsó az a villa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!