Hajnali bringások és kocogók, hogyan csináljátok?
Hogyan tudnak ezek az emberek hajnali 4-5 órakor felkelni és munka előtt még tekerni a biciklivel?
nincs munkahelyük vagy mindig hazaérnek délután négyre és 8 órakor már alszanak?
Hiába próbálom a hajnali kocogást munka előtt...mert több embert is olvastam, hogy felkelnek, kocognak, hazamennek zuhanyozni és a család még csak ezután ébred és indulnak munkába...hát...én rosszul voltam és szédültem, pedig csak 5 órakor keltem.
Nagy Feró is megmondta, hogy "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás". Induljunk ki ebből. Ha a munkád többet eszik, a pihenést meg biológiai korlátok miatt nem illik feszegetni, akkor marad a "8 óra szórakozás", amiből ezt tudod finanszírozni.
Pl:
* 8 óra pihi: Lefekszel 9-kor (kb. a gyerekekkel együtt, igen) és felkelsz 5-kor.
* 8+2 óra munka: teszem azt 9-től 7-ig.
* munkába/munkából: vigyen el 2 órát, az már elég felső határ illene, hogy legyen.
* Ezek szerint "szórakozásra marad reggel 5-8 ig 3 órád, valamint este 8-9 között 1 órád.
(Ha ennél is rosszabb a helyzet, akkor életet kell előbb változtatni, nem a hajnali futáson elmélkedni.)
Reggeli rutin nem a szocializáció melegágya, de fenti munkarenddel belefér egy normális családi reggeli is.
Este viszont 1 órád van, ami leginkább, evés, némi beszélgetés, alvás. Vagy ha 8tól dolgozol, akkor esti futó lehetsz még, mert akkor marad 3 órád ilyenekre gazdálkodni.
Szerencsés esetben a szervezeted tolerálja és elégnek ítéli a 7 óra alvást.
További szerencse, ha munkába járni nem tart ennyi időt, valamint mondjuk még az oda-vissza járást is tekeréssel töltöd (így egyszerre közlekedsz és edzel, ha ügyes is vagy)
És hétvégén meg szabadabb a móka, hisz megmarad a 8+2+2 óra per nap.
Remélem, rájöttél, nem mindenkinek való ez a "divat", de ha csinálni szeretnéd, akkor sportolóként, órarenddel vágj bele, különben elvérzel hamar.
Plusz: van, aki reggel képtelen bármire. (Mondjuk a szervezeted sem arra lett tervezve, hogy ébredés után 30 perccel nagy teljesítményt adjon le) Másnak meg este hiába menne, ha utána mondjuk nem tud elaludni - ez egyéni sztori, de azért lehet sakkozni.
Továbbá: nem naponta kell eljárni. Legjobb esetben 4-5 alkalomból illene gazdálkodni. Ebből ha pl. 2-t betettél hétvégére, máris csak mondjuk hé-sze-pé napokon kell feszülnöd az órarenddel.
Van egy magyar ultrafutó, aki szinte mindennap lefut egy maratont, mielőtt a gyermekeit kelti, reggelizteti, majd megy munkába...
Mások ugyanezt délben teszik meg és az életüket aköré szervezik.
Egy sima kis kocogáshoz nem kell 5-kor kelni, nem mindenki jár 6-ra munkába, de még 8-ra sem.
VAN, aki reggeli típus vagy csak kibírja a hajnali kelést (mert én aznapra zombi leszek ilyenkor) és igenis felkel 4-5-kor, egyesek pedig 3-kor is (hallottam már ilyenről), frissen. Vagy ha nem frissen, majd 10 km múlva a fagyos sötét téli reggelben majd az lesz :D
Sokfélék is vagyunk, de a kemény akarat, elhatározás is csodákra képes.
Munka előtt tekerni a bicajjal nem akkora dolog, sokan azzal járnak munkába. A párom is, oda és vissza is minimum 8 km bicaj, télen-nyáron (hóviharban is, mert az autóval olyankor nem lehet kiállni itt. esőben azért azt használja). Volt 2x25 és 2x70km motor is és 6-ra járt dolgozni (mint most, csak most 2-kor végez, anno pedig este 6-kor), ez főleg télen poén. Néha megjátszotta csak úgy az 50 km bicajozást a 12 órázás mellé, ekkor nyilván jóval 5 előtt kelt, miközben nem is volt neki muszáj...
Most fut munkába és vissza (könnyű fizikai munka s normális futás, nem kocogás, emelkedő is van). Az erdőn át vezető rövidebb út 6 km sincs, de sokkal poénabb néha a 8 km-eset nyomni a sötétben, mert miért ne? Reggeli típus, mindig 5 előtt kel, mert megszokta.
10-kor kerül ágyba, de sokszor szundít nappal is egyet.
Van ilyen. Neked rossz volt az 5 órás kelés, nekem esélye sincs, sok embernek pedig természetes és jó.
Én heti 2-3x futok reggel.
Ilyenkor 5:15-kor kelek,
5:30-6:00-ig futok, utána zuhany, öltözés, kávé.
6:30-kor keltem a gyereket.
7:30-kor indulunk oviba, majd dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!