Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hajnali bringások és kocogók,...

Hajnali bringások és kocogók, hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnak ezek az emberek hajnali 4-5 órakor felkelni és munka előtt még tekerni a biciklivel?

nincs munkahelyük vagy mindig hazaérnek délután négyre és 8 órakor már alszanak?

Hiába próbálom a hajnali kocogást munka előtt...mert több embert is olvastam, hogy felkelnek, kocognak, hazamennek zuhanyozni és a család még csak ezután ébred és indulnak munkába...hát...én rosszul voltam és szédültem, pedig csak 5 órakor keltem.

2017. szept. 12. 12:44
 1/6 szlory ***** válasza:

Nagy Feró is megmondta, hogy "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás". Induljunk ki ebből. Ha a munkád többet eszik, a pihenést meg biológiai korlátok miatt nem illik feszegetni, akkor marad a "8 óra szórakozás", amiből ezt tudod finanszírozni.

Pl:

* 8 óra pihi: Lefekszel 9-kor (kb. a gyerekekkel együtt, igen) és felkelsz 5-kor.

* 8+2 óra munka: teszem azt 9-től 7-ig.

* munkába/munkából: vigyen el 2 órát, az már elég felső határ illene, hogy legyen.

* Ezek szerint "szórakozásra marad reggel 5-8 ig 3 órád, valamint este 8-9 között 1 órád.

(Ha ennél is rosszabb a helyzet, akkor életet kell előbb változtatni, nem a hajnali futáson elmélkedni.)

Reggeli rutin nem a szocializáció melegágya, de fenti munkarenddel belefér egy normális családi reggeli is.

Este viszont 1 órád van, ami leginkább, evés, némi beszélgetés, alvás. Vagy ha 8tól dolgozol, akkor esti futó lehetsz még, mert akkor marad 3 órád ilyenekre gazdálkodni.

Szerencsés esetben a szervezeted tolerálja és elégnek ítéli a 7 óra alvást.

További szerencse, ha munkába járni nem tart ennyi időt, valamint mondjuk még az oda-vissza járást is tekeréssel töltöd (így egyszerre közlekedsz és edzel, ha ügyes is vagy)

És hétvégén meg szabadabb a móka, hisz megmarad a 8+2+2 óra per nap.

Remélem, rájöttél, nem mindenkinek való ez a "divat", de ha csinálni szeretnéd, akkor sportolóként, órarenddel vágj bele, különben elvérzel hamar.

Plusz: van, aki reggel képtelen bármire. (Mondjuk a szervezeted sem arra lett tervezve, hogy ébredés után 30 perccel nagy teljesítményt adjon le) Másnak meg este hiába menne, ha utána mondjuk nem tud elaludni - ez egyéni sztori, de azért lehet sakkozni.

Továbbá: nem naponta kell eljárni. Legjobb esetben 4-5 alkalomból illene gazdálkodni. Ebből ha pl. 2-t betettél hétvégére, máris csak mondjuk hé-sze-pé napokon kell feszülnöd az órarenddel.

2017. szept. 12. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Én itthon dolgozok és a magam ura vagyok, de rengeteg ember van, aki munka mellett korán kel, hogy mozoghasson, mert úgy érzi, hogy a szervezetének szüksége van erre. vagy épp munka után fáradtan..az tök mindegy. Ha benned nincs meg ez a motiváció, úgyis fel fogod adni. Adj magadnak pár esélyt, hogy hozzászokj a korai edzéshez, mert először biztos hogy furcsa és megerőltető. Én volt, hogy hajnali 3kor keltem, hogy összekészítsek mindent, egyek egy kicsit indulás előtt (de azért evés és indulás között teljen el legalább egy fél óra) és fél 5 körül már indultam is biciklizni, hogy minél jobban kihasználhassam a napos órák számát és ne kelljen lámpát használni. este 10 körül értem haza, egész végig tekertem, csak 1szer álltam meg kaja+wc miatt :D ennyit jelent a motiváció
2017. szept. 12. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Van egy magyar ultrafutó, aki szinte mindennap lefut egy maratont, mielőtt a gyermekeit kelti, reggelizteti, majd megy munkába...

Mások ugyanezt délben teszik meg és az életüket aköré szervezik.

Egy sima kis kocogáshoz nem kell 5-kor kelni, nem mindenki jár 6-ra munkába, de még 8-ra sem.

VAN, aki reggeli típus vagy csak kibírja a hajnali kelést (mert én aznapra zombi leszek ilyenkor) és igenis felkel 4-5-kor, egyesek pedig 3-kor is (hallottam már ilyenről), frissen. Vagy ha nem frissen, majd 10 km múlva a fagyos sötét téli reggelben majd az lesz :D

Sokfélék is vagyunk, de a kemény akarat, elhatározás is csodákra képes.

Munka előtt tekerni a bicajjal nem akkora dolog, sokan azzal járnak munkába. A párom is, oda és vissza is minimum 8 km bicaj, télen-nyáron (hóviharban is, mert az autóval olyankor nem lehet kiállni itt. esőben azért azt használja). Volt 2x25 és 2x70km motor is és 6-ra járt dolgozni (mint most, csak most 2-kor végez, anno pedig este 6-kor), ez főleg télen poén. Néha megjátszotta csak úgy az 50 km bicajozást a 12 órázás mellé, ekkor nyilván jóval 5 előtt kelt, miközben nem is volt neki muszáj...

Most fut munkába és vissza (könnyű fizikai munka s normális futás, nem kocogás, emelkedő is van). Az erdőn át vezető rövidebb út 6 km sincs, de sokkal poénabb néha a 8 km-eset nyomni a sötétben, mert miért ne? Reggeli típus, mindig 5 előtt kel, mert megszokta.

10-kor kerül ágyba, de sokszor szundít nappal is egyet.

Van ilyen. Neked rossz volt az 5 órás kelés, nekem esélye sincs, sok embernek pedig természetes és jó.

2017. szept. 12. 13:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Én heti 2-3x futok reggel.

Ilyenkor 5:15-kor kelek,

5:30-6:00-ig futok, utána zuhany, öltözés, kávé.

6:30-kor keltem a gyereket.

7:30-kor indulunk oviba, majd dolgozni

2017. szept. 12. 14:03
 5/6 Andizsuzsi ***** válasza:
Én is reggel megyek. Utálok korán kelni, viszont jólesik a tudat, hogy a mait már letudtam + nem este, munka után veszi el az időmet, hanem reggel korán, amikor a férjem még alszik. Mire felkel én hazaérek, ő vár a reggelivel és kávéval. Így mindenre marad idő. Mondjuk én negyed óra alatt beérek a munkahelyemre, így lényegesen könnyebb.
2017. szept. 12. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Úgy,hogy biciklivel járok dolgozni.Így letekerek napi 70 kilómétert.Nem sok értelme lenne,fölösleges időpazarlás előbb tekerni aztán utána busszal dolgozni menni.
2017. szept. 12. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!