Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Magyaro. -olaszo. Túra. (? )

Magyaro. -olaszo. Túra. (? )

Figyelt kérdés

Csókolom van mindnekinek. A kérdésem az lenne hogy Magyarországról Olaszországba van lehetőség kerékpárral kijutni? "Kisebb" túrát szeretnénk egy két haverral összehozni. Próbáltam mindenféle GPS-t használni hogy lássam merre vinne, mennyi ideig de nem adott ki semmit. Mintha nem lehetne kerékpárral eljutni oda. Gyalog 7nap lenne szóval kerékpárral 3-4 nap alatt akkor easybe ki hoznánk. Fixivel mozognánk szóval biztos kemény lesz. Esetleg valaki már tekert olaszba? Ha igen hány nap volt, merrefele tekert?

Köszönöm a válaszokat előre.

A nem kérdésekhez fűződő válaszokat mellékelném mindkét fél (válaszadó/OP) idő pazarlása végett

2017. aug. 27. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
El lehet jutni bringával is, én is tervezem veszprém megyéből. de nem is az út a kérdés, hanem hogy mi a helyzet a határon. a migrik miatt..én Lenti-nél mennék át Szlovéniába, majd valahol Trieszt körül érnék ki Olaszba. Nézeggettél bringás térképeket? a bicikliutak ki vannak jelölve sok helyen elég részletesen. De most nagyon felizgattál, én is neki állok megtervezgetni aztán még írok hogy mire jutottam. Azért írnál egy kezdőpontot az utadhoz, hogy az ország melyik részéről indultok, és hogy hova akartok eljutni?
2017. aug. 27. 18:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Békés megyéből. Pontosan hova nem tudom. Ha rajtam múlna akkor Rómáig meg sem állnék de nem tudom a haverokat hogy ők meddig lennének képesek tekerni. Meg ugyebár éjszaka is létezik. Én általában "éber" vagyok ha alszok lmao szóval én kint padon is aludnék egy parkban. Természetesen lenne nálam pénz szállásra; ez nem lenne gond. Egy táskába nekem elég póló gatya nadrág zokni. Mosni meg egy folyónál ha kell. Ugyanis szállás több napra több emberre évessel elég drága lenne gondolom ugyanis ütközbe is meg kellene állni és gondolom egy snickers nem lenne elég. A határokkal meg tényleg vigyázni kell. Erre nem is gondoltam.

Fhu térképet kerestem. Amit hirtelen találtam az pénzért volt. Tovább nem kerestem ugyanis siettségben" voltam. De bele nézek akkor amint lesz idom. Te/ti merre mentek pontosan? Hány napra? Most sajnos nem leszek itthon egy darabig de majd ha te is úgy gondolod akkor meg hívhatsz egy túrára ha eszedbe jutok.

2017. aug. 27. 18:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Amit én terveztem viszont a többiektől nem tudom a választ az az hogy békés megyéből(békés Csaba több mint valószínű) elindulnánk és én Venice környékig terveztem. De majd még beszélek a többiekkel és hátha egész Rómáig is el akarnak jutni.

Ui.: többnyire nyáron tudnék ilyen sokat tekerni vagy nagyobb szünetekben (2-3 hetes szünetekben) ugyanis a suli nem fog meg várni mire vissza erek.

Egyébként ez az olasz meg nem pontos. Mármint hogy napra mennyi idő eljutni de kiszámolni pontosan szünetekkel meg ejszakakkal.

2017. aug. 27. 18:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok, írhatok privát üzenetet? aztán ott még beszélhetünk róla, de a kérdéseket nem nagyon figyelem ilyenkor
2017. aug. 27. 18:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Termeszetesen
2017. aug. 27. 18:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Esetleg messengeren tudunk beszélni? Vagy ehatsapp. Ezt az oldalt nem tudom folyamatosan figyelni. Illetve egyszerűbb az előbbi két app használata üzenet írására.
2017. aug. 27. 18:59
 7/10 tothp ***** válasza:

útvonaltervezéshez próbáld ezt:

[link]

Én ezt használom, mióta rátaláltam. Ausztrián kívül kicsit játszani kell vele, de a célnak megfelel.

Olaszországba hova? Magyarországról honnan?

2017. aug. 27. 19:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Mint írtam valószínű Békéscsaba. Vagy pedig találka valami közösen megbeszélt helyen. Venice környékéig.

Térképet keresek. Eddig semmi.

Köszönöm a linket. Bele nézek.

2017. aug. 27. 19:36
 9/10 D. Brasco ***** válasza:

Nem tudom milyen es mekkora tapasztalatod van ilyen jellegű turazasban,de szerintem erősen tulertekelted a kepesseigeiteket.....bekescsabarol fixivel velenceig 3-4 nap alatt......hat........több mint izgalmas!

A terepviszonyok miatt is meg hogy nem is egyedül mennel!

2017. aug. 29. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Békéscsaba-Velence az 800-900 kilométer(útvonaltól függően). Napi 200km tekeréssel számolva is minimum 4-5 nap, de ezt csak akkor fogjátok bírni ha valami baromi edzett országúti bringások vagytok, és ugye még vissza is kell jönni.

Amúgy meg lehet csinálni, persze, én tekertem már Olaszba, igaz csak Triesztig. De nem szabad lazán venni a pihenést, a bicikli biztonságos lezárását és a hátizsákod(pénzed) biztonságát. Egyrészt 200 km tekerés után minőségi pihenés kell és forró zuhany, nem csövezés a padon. Másrészt mi van ha ellopják a pénzed vagy a bringád csövezés közben? Akkor hogy jutsz haza? Meg az se reális hogy egy garnitúra ruhát viszel és patakban mosol. És ha kimostad mi van? Vizes ruhákkal a táskádban tekersz? Az nem szárad meg csak berohad. Kicsit elszálltál szerintem a gondolataiddal, egy ilyen túrát komolyan meg kell szervezni, nem szabad elviccelni. Kell alapvető elsősegély csomag - bringázás közben főúton bármi történhet -, powerban, tartalék belsők, javító készlet, mindig tartalék víz és kaja, satöbbi.

2017. aug. 31. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!