Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerék és gumi méretek?

Kerék és gumi méretek?

Figyelt kérdés
Sziasztok kb fél éve vettem egy bringát majd ki cseréltem a kerekeit ugyan olyanra csak dupla falura és még vettem hozzá gumit is ám a gumi német minőségű continental gotaskin, nem gagyi olcso vacak .Szoval a kerék adatainál az van hogy 26" a gumi meg 26x 1.75.. No s a probléma ot tvan hogy a gumi nem megy fel rá rendesen tojás alaku lesz , nem tud a szélére kipattani a gumi és mikor rájöttem vissza is küldtem hogy nézzék meg a kereket akitöl vettem, a tag azt mondja hogy igen 26 os a kerék DE a városi gumi nem jo rá csak a terep..Kérdezem én létezik ilyen is? o_0
2017. aug. 17. 14:30
 1/2 szlory ***** válasza:

Létezik. Nézegesd ezt a kiskátét (sok hasonló van):

[link]

Vagy ez: [link]

Minden felninek van egy (belső) szélessége, általában rávésik a felnire hogy pl. 559x25C. A guminak is van szélességi adata az ami neked van, az "1.75" inch, ami mm-ben cirka 44-45mm. Ha táblában megnézed, a 25mm-es felnire a 44mm-es gumi pont az alsó határeset. Vagy bejön, vagy nem, ez konkrét típusonként is eltérhet, a matek abban már nem segít. A határon óvatosnak kell lenni és kész.

Sőt, a belső gumidnak is ehhez az "1.75"-höz kell passzolnia, trekking vagy monti belsőt kell keresni. Pl.: "Schwalbe SV13 26 x 1,5-2,5 (38/64-559) MTB belső gumi"

A fenti belső 1.5 inch és 2.5 inch közötti külsőkre jó.

Ennyit az elméletről. Most nézzük az esetedet. Tippelni tudok, mert nem adtál konkrét adatokat, azt a fentiek alapján magad ellenőrizheted. Ha te egy "monti" felnit vettél, az 1.75-ös guminak rá kéne mennie. Általában 21, nagyon max 23 mm szokott lenni a felni belső szélessége. Vagy valami cruiser felni, olyan b*szott széles, mint a régi campingeké?! :D De elmondom, hogy 1.75-ös Contit tettem fel 27mm széles camping felnire is. Igaz, necces volt, de tartja. :)

Szóval egy hangyányit az az érzésem, hogy itt valaki csúsztat. Vagy nagyon speckós felnit szereztél. Adatot, fotót kérünk.

2017. aug. 17. 15:16
 2/2 tothp ***** válasza:
1.75-ös gumi "technikailag" a fatbike-on kívül bármilyen felnire rá kel menjen, ha a perem átmérője megfelel. ez egy MTB-n (27-er és 29-er előtt) 559mm. mivel a colos méretekben elég nagy a káosz érdemes az ETRTO szám szerint kersni. Az megadja a peremátmérőt és a gumi szélességét mm-ben. [link]
2017. aug. 17. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!