Bringámon 26x1.90-es gumi van. Mivel már kissé megkopott, szeretném lecserélni egy másik fajtára, ami csak 26x1.75-ös méretben van. Fel lehet rá tenni? Mennyire térhetnek el a méretek?
Az a lényeg hogy 26-os legyen. Mert az első szám jelenti a keréknek a méretét.
A másik szám a gumi méretére vonatkozik. Az 1.75ös gumi kicsivel keskenyebb lesz mint az 1.90es.
Szóval ha a bicajt nem földúton használod, akkor kicsivel gyorsabban fogsz tudni vele haladni az 1.75össel.
Felteheted rá, de ha duplafalú felnid van szívás lesz leszedni egy defektnél. Nekem 2.1-es gumim van (zúg, mint az állat :D ), de apu direkt rakott rá ekkorát, hogy egyedül is boldoguljak vele. Persze még sose cseréltem belsőt útközben, mert eddig még mindig akadt egypár jószívű bicajos, aki szívesen megcsinálta helyettem :)
Tavaly elég sok defektet kaptam és megfigyeltem, hogy szerszámok nélkül, kézzel, simán lekapták a külsőt és az egész csere kb 5 perc volt.
De ha száguldozni akarsz, arra jobb az 1.75-ös, csak ez a hátránya...
Persze hogy fel lehet rá tenni, minimális a különbség, az átlagos 17 mm-es montifelnire ugyanúgy rámegy mindkettő.
(offtopik - ha legközelebb defektet kapok, kicsit bánni fogom, hogy nem születtem szép csajnak, hogy csak úgy megcsinálják nekem :))
:)
Lehet, hogy a minta miatt látom nagyobbnak. Nem tudom milyen típus, csak azt, hogy Continental és ötszög alakú minták vannak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!