Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Érdemes bukósisakot venni?

Érdemes bukósisakot venni?

Figyelt kérdés
Nekem sosem volt és nem érzem hogy kéne de majdnem naponta biciklizem hobbi alapon olyan 15-20km naponta és van amikor kitekerem magam és megyek 50km/h de nem érzem feszélyesenk......Nyilván más lenne a véleményem jókora esés után de még nem estem el (nem is akarok xd)

2017. aug. 15. 22:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

hahh..utolsó én csak 23 éves vagyok de mégis totál magamra ismertem a gyerekkori bringás történetedben!

Nyilván az ember nem vesz fel sisakot, ha lemegy a kisboltba 50 méterre 5 zsemléért. :) Aki meg olyan helyen megy, hogy forgalmas, rossz minőségű az út, vagy vizes, jeges, annak meg legyen esze felvenni a sisakot.

2017. aug. 16. 13:32
 12/17 Wadmalac ***** válasza:

Bevallom töredelmesen, amikor a trekkingemmel, utcai ruhában, falusi hátsó úton tekerek el a 800 m-re lévő biliárdasztalhoz játszogatni, én sem veszem fel.

Viszont amint az országútira ülök föl, még akkor is felveszem, ha csak kerékpárutazok. Én spec ott nem érzem magam biztonságban, tele gyalogosokkal, kutya- és gyereksétáltatókkal, görkorisokkal, deszkásokkal és rettenetesen béna kétkerekűekkel.

Jónéhány helyen meg mellette kibetonozott vizesárok.

Nehéz ám felmérni a kockázati tényezőket, hogy a bukó hol fontosabb. A statisztika meg pont olyan, hogy nagy számoknál a legártatlanabb helyzetben is lesz halálos koponyasérülés.

2017. aug. 16. 13:55
 13/17 tothp ***** válasza:
Életem legfájdalmasabb esését nem gyorsan, nem forgalomban szenvedtem el. Csak egy olyan földúton próbáltam megfordulni, ami csak egy picit volt keskenyebb és porosabb, mint kellett volna. Szinte álló helyzetből estem el. "Karrierem" legelején számtalanszor fordult elő, hogy a biciklivel megállva "véletlenül" épp arra az oldalra került a súlypont, ahol a lábam a pedálon volt. Kezdő hiba. Az ember meglepődésében se kezét se lábát nem tudja letenni. A fejkoppintás esélye itt is nagy.
2017. aug. 17. 07:17
 14/17 Wadmalac ***** válasza:

Szerintem nálam a ritka fejleérés csak annak az eredménye, hogy évekig birkóztam is és ott azért megtanul az ember ösztönből jól esni.

Akinek nincs ilyen rutinja, gyakran beleáll a földbe fejjel, mint a gerely.

A csúnya, vállínszalag szakítós montis versenybuktám brutális előreszaltó volt bringástól, a bukóm poros sem lett, míg az utánam pár perccel ugyanott, ugyanúgy elszállós emberke meg csigolyaroppanással vette ugyanazt az akadályt. Mázlija volt a kötelező bukó, ami szilánkokra robbant, de a koponyája megúszta.

2017. aug. 17. 09:37
 15/17 anonim ***** válasza:

Gondolatkísérlet:

Ha a következő utadon elesnél és nagyon bevernéd a fejed, akkor előtte felvennéd a bukósisakot?

Következő kérdés:

Honnan tudod, hogy a következő alkalommal nem fogsz tényleg így járni?

2017. aug. 19. 00:13
 16/17 anonim válasza:
Nálunk az a szabály hogy bicóstúrán szigorúan be sisakozva kell lennem ha tetszik ha nem. A nevelőszülőmmel szoktunk túrázni és ő ellenőrizni is szokta miníg hogy jól be vagyok-e csatolva. Kerékpáros bugyi is alap és azt is ellenőrzi. A bugyi azért kell hogy ne nyomjon a nyereg. Egész nap besisakozva és bebugyizva kényelmetlen de kötelező. Szigorúan nevelt lány vagyok és 16 éves.
2017. szept. 17. 12:16
 17/17 anonim ***** válasza:
közúti forgalomban kötelező, a láthatóságival együtt. ha meg erdőmezőn mégy akkor meg még inkább
2017. szept. 17. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!