Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Tour de France-on használato...

A Tour de France-on használatos überprofi gumik mennyit bírnak?

Figyelt kérdés

Annyira erős anyagúak, hogy akár az egész versenyt kibírják (ha nincs defekt)?

Vagy a jó tapadás érdekében annyira puhák, mint a versenyautóknál, és minden napra új gumi kell?

2017. júl. 22. 07:49
 1/9 Alex Fly ***** válasza:

Konkrét tapasztalarom nimcs a TdF-en használt technikáról, csak spekulálok.

Outi kerókra külön vannak "edzőgumik"b amelyek nem rendelkeznek olyan kiváló tulajdonságokkal, mint a versenyre szánt külsők, viszont a mindennapos edzésekre alkalmasabbak. És vannak "versenygumik", amelyek könnyebbek, nagyobb sebességre alkalmasak, viszont napi használatban pillanatok alatt elhasználódnak.

Ha figyelembe vesszük, hogy ilyen versenyeken a kísérőautó egy kerékpárüzletnek megfelelő alkatrészkészletet szállít és egy kerékcsere pár másodperc alatt megvan, feltételezem, hogy ott sincs ez másként. Ha kibírja a nap végéig, az már jó eredménynek számít. Másnap akár új kerékpárral mehet tovább a rider...

Szóval inkább az utóbbi.

2017. júl. 22. 11:05
 2/9 anonim ***** válasza:

A szakasz határozzameg ha sík uton mennek se hegy,semi kockakö akkor 2-3nap ot is bír.

Ha van hegy akkor bejöhet 1-2izmosabb fékezés amitől ezekből a gumikból sokat kivesz. Akkor napi csere.

Számit a minta is ami nem biztos hogy van. De egy esős körülmények közés szánt gumi is többet bír mint a száraz verzio.

2017. júl. 22. 11:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. júl. 23. 05:16
 4/9 Wadmalac ***** válasza:

Én úgy látom, kábé pont annyit csúszkálnak döntött kanyarokban, mint a pór halandó hobbista országútisok.

Én nem látok touron senkit 45 fok alá dönteni, annyit meg tud tapadni egy 4000-es conti is.

Gondolom az ő gumijaiknál a "pro" szint inkább a minél vékonyabb falú kialakításban, minél nagyobb nyomásban van, hogy a legkisebb legyen a gördülési ellenállás.

Szerintem nem a kopás a fő élettartam-romboló,hanem a szövetanyag-öregedés a túlterheltség miatt.

Ha meg amiatt úgyis gyakran cserélik, gondolom futóréteg vastagság is minimális.

Szóval a hobbigumik szerintem tudják ugyanazt a tapadást, csak a kicsit nagyobb gördülési ellenállás mellett hosszabb kopási és szövet- élettartamot kapunk cserébe.

2017. júl. 26. 08:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Hogy nem dőlnek be túlságosan, az inkább azért lehet, mert versenyen nagy tétje van egy esésnek, még akkor is, ha nem sérülnek.

Ahogy pl. snookerben is elképesztő dolgokat meg tudnak csinálni a profik (lásd trickshot), versenyen mégis nagyon ritkán látni ilyen látványos lökést, legfeljebb tét nélküli helyzetben, mert nem kockáztatják, hogy esetleg mégsem sikerül.

Ettől függetlenül, tényleg reálisnak tűnik, amit írtál, köszönöm.

2017. júl. 27. 05:47
 6/9 Wadmalac ***** válasza:

Én nem csak a döntésekről beszélek, hanem a nagy döntések hiánya ellenére gyakori megcsúszásokról.

Gyanítom, hogy sokszor a szponzor xarabb gumit "kényszerít" a versenyzőre, mint amit ő tapasztalatból szívesen használna.

Mondjuk szívesebben futna egy megbízhatóbb Contin, de a szponzor mondjuk a Michelin, így azt kell használnia (nem akarom leszólni a Miche gumikat, volt olyanom is remek, ez csak egy példa).

2017. júl. 27. 07:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Azért a versenyző megkapja a legüberebb gumit,vagy amit kér. Szoval xarabbat biztos nem kap.

Pl:a merida csapatot (mtb) elvileg a cst szopzorálja,mégis a szupcsi karbon versenygépeken schwalbe racing ralph gumik vannak...szóval akad kivétel,meg a gumi úgysem látszik,a mez a fontos.

Illetve érdekesség,hogy Armstrong karrierje elején régi gumival ment,tehát 5,6 éveseken gurult.

2017. júl. 29. 02:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket is!
2017. júl. 29. 06:14
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

#7: Na ja, biztos van az a pár részer, aki már fent van elég magasan, hogy az ő szava számítson. :)

Ők gondolom a jobb szériákból el is pincéztetnek pár garnitúrát.

2017. júl. 31. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!