Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 29-es monti 165 cm-es embernek...

29-es monti 165 cm-es embernek való egyáltalán?

Figyelt kérdés
Nem vázmérettel kérdezem hanem sokkal lejjebb megfogva: a 29-es kategória egy 165 cm magas embernek való egyáltalán? Tök8 milyen vázmérettel….
2017. júl. 4. 14:24
 1/7 szlory ***** válasza:
Határozottan nem. Max a 27.5esek.
2017. júl. 4. 14:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Na mert az van hogy ezeréves 26-os montimat meguntam és vennék montit. De mit.

Mindenhol csak 27,5 és 29 van...

Akkor a kérdés el is dőlt??

26 nem kapni

29 nem való nekem

marad a 27,5???

2017. júl. 4. 14:34
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor ne dőljek be a gyártói méretajánlóknak amik még 155 "magas" embereknek is ajánlanak S-es meg XS-es (!!!!!!!) vázméretű 29-est?
2017. júl. 4. 14:36
 4/7 szlory ***** válasza:

Igen, mínuszos stucnival meg negatív riserrel - láttam pár csúnya erőszakot. :D

Ha csak díszmontizásra kell (nálam ez egyenlő a "városi terepjáróssal" / SUV-val, ami annyi terepet lát, hogy néha a Visegrádon a patak mellett megáll a murváson), akkor persze, meg tudod majd ülni, nem lesz gond.

De monti élményben nem lesz részed, mert annyira nagy a váz, hogy nem tudsz mozogni normálisan a nyereg körül. Kiállva, döntögetve, technikázva. Van, akik próbálkoznak vele, de vagy nagyon tudnak valamit, vagy szimplán makacsok. Meg persze verseny/terep kérdése, hogy milyen technikát viszel.

Ha egy univerzális, valóban hegyen is használható kell, a te magasságodra és átlagosnak mondott technikádra tutira nem fektetnék 29-be, mert szívás lesz. Ha akarsz, menj ki a Bükkbe, lehet bérelni márkás 29ert és teszteld TEREPEN.

Ha meg inkább városi vagánykodás lesz, némi enyhe tereppel fűszerezve, akkor nézz egy cross trekkinget, arra is felmegy 29-es gumma. A 29-et meg hagyd a fanatikusnak meg a colosnak.

2017. júl. 4. 14:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Én dh bringám igaz h 2008as modell, de még 26" os. én szeretem, pedig 185cm vagyok. a törpék 29essel meg csak vagánykodnak de szerintem inkább nevetséges. 27,5öst vegyél.
2017. júl. 4. 15:23
 6/7 A kérdező kommentje:
viszont érdekesség hogy a 28-as kerékméretű trekkingemmel meg tök jól elvagyok, 16-os vázmérettel
2017. júl. 4. 19:23
 7/7 anonim ***** válasza:
"28-as kerékméretű trekkingemmel meg tök jól elvagyok" ja csak azt nem használod terepen viszont ha a mtb is trekkinges körülmények között akarod használni akkor veheted a 29 is , azért használtan jó 26 lehet kapni főleg manapság mikor már nem menő a 26os
2017. júl. 5. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!