29-es monti 165 cm-es embernek való egyáltalán?
Na mert az van hogy ezeréves 26-os montimat meguntam és vennék montit. De mit.
Mindenhol csak 27,5 és 29 van...
Akkor a kérdés el is dőlt??
26 nem kapni
29 nem való nekem
marad a 27,5???
Igen, mínuszos stucnival meg negatív riserrel - láttam pár csúnya erőszakot. :D
Ha csak díszmontizásra kell (nálam ez egyenlő a "városi terepjáróssal" / SUV-val, ami annyi terepet lát, hogy néha a Visegrádon a patak mellett megáll a murváson), akkor persze, meg tudod majd ülni, nem lesz gond.
De monti élményben nem lesz részed, mert annyira nagy a váz, hogy nem tudsz mozogni normálisan a nyereg körül. Kiállva, döntögetve, technikázva. Van, akik próbálkoznak vele, de vagy nagyon tudnak valamit, vagy szimplán makacsok. Meg persze verseny/terep kérdése, hogy milyen technikát viszel.
Ha egy univerzális, valóban hegyen is használható kell, a te magasságodra és átlagosnak mondott technikádra tutira nem fektetnék 29-be, mert szívás lesz. Ha akarsz, menj ki a Bükkbe, lehet bérelni márkás 29ert és teszteld TEREPEN.
Ha meg inkább városi vagánykodás lesz, némi enyhe tereppel fűszerezve, akkor nézz egy cross trekkinget, arra is felmegy 29-es gumma. A 29-et meg hagyd a fanatikusnak meg a colosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!