Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Aluminium vazba belerohadhat...

Aluminium vazba belerohadhat a kozepcsapagy cseszeje?

Figyelt kérdés
2017. júl. 2. 22:14
 1/2 szlory ***** válasza:

Bele tud sajnos. Ezt galvanikus korrózió néven emlegetik, a lényege, hogy gyakorlatilag bármilyen egymástól eltérő fém (esetünkben: alu-acél) érintkezése között ha elektrolit közeg (esetünkben: víz) is jelen van, megindul a folyamat. Súlyos esetben ez szinte hegesztés erősségű kötést tud eredményezni, mintha a legdurvább ragasztót kented volna a menetek közé és izomból összetekerted volna.

Kiszedni éppenséggel ki lehet, de nem veszélytelen, főleg otthoni barkácsolással. Szelektív hevítés-hűtés, petrós áztatás, hatalmas erőkar és masszív szerszám kombó - ezekkel lehet dolgozni. Legközelebb egyrészt zsírral normálisan átkenni a meneteket, másrészt minőségibb alkatrész beépítésével, harmadrészt rendszeres karbantartással (melynek során ki-be tekered a csészét) lehet védekezni.

Ha ritkaság és/vagy számodra kedves a váz, inkább keress rutinos szakit. Főleg, mert a hevítés során az alu anyagszerkezete gyengül(het), okosan kell csinálni, hogy ne rövidítsd meg az élettartamát.

2017. júl. 3. 11:22
 2/2 A kérdező kommentje:

1.: Köszi a részletes választ! :)

Én megcsinálom a szükséges karbantartást, és száraz helyen tárolom a bicikliket.

9-10 éve vettem egy author opust, és eladtam egy helybelinek 1-2 évvel később.

Már nagyon régóta nem láttam a bicajt, és azt gondoltam réges régen elkótyavetyélte.

Pár napja megláttam az udvarán. Kerekek kiszedve belőle, és ott tárolja a nyílt udvaron -,-

Arra gondoltam, hátha 10K körül odaadja az egészet. Arról tudok, hogy a csésze belerohadhat a vázba, és akkor kuka is lehet, csak szükségem volt részletesebb információra, hogy közöljem ezt a sráccal. Hiába volt ennyi meg annyi, ha az esőn állt a váz, és beleoktrojálódott a középcsapágy csészéje.

Szerintem az árat alapból úgy képzem, hogy a váz kuka.

2017. júl. 3. 12:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!