Napelemes USB töltő/powerbank biciklizéshez?
konkrétan erre gondoltam. Nem szeretném, hogy lemerüljön a telefonom egy hosszú, több hetes biciklitúra során, amin máshogy nem tudnám tölteni a telefonom. Ez egy megbízható eszköz lehet? És..
Töltőáram (max.) 1000 mA
Töltőáram napelem (max.) 200 mA
ezek mit jelentenek pontosan?
Az a 200 mA a leggagyibb gyári konnektoros töltő cirka negyede. (Korábbi Samsungok pl 700mA töltést adtak.) És ne feledd, ez a maximuma!
Az akkumulátora nem Li-ion, hanem Li-po, de a hab a tortán az akksi maga. Két átlagosan jó mobil akkumulátoranak a mérete. Most oszd el az 5000et 200al. Ennyi óra kell neki direkt napon a feltöltéshez. Vagy 2500at 200al, kb ennyi óra minimum, hogy fullra töltse a telefonodat, ha az kikapcsolt állapotban van alatta.
Tehát kész a matek házi? Egy telefon töltés 12 órányi napon (nem árnyékban!) bicajozassal. Dönts.
Nem rossz az elképzelésed, csak a napelem kicsi ezeken. Mindegyiken. Az vész töltő. Olyat keress amibe bazi nagy az akksi. 20000mAh powerbank. Kettő. Azzal sokáig kihúzod. ;) Főleg ha legalább egyik napelemes és egy hétig töltöd amíg a másikat is használod . :)
20000 = 7-8 full feltöltés. Persze ebből is van gagyi. Jellemzően 70% a valós akksi kapacitás a rairthoz képest.
ezt találtam, vélemény? 2 hetes túrára készülök, telefonom repülő üzemmódban kibír 1 napot, ha non stop zenét hallgatok, egyszer 9 órás út alatt végig zene ment max hangerőn fülhallgatóval. Nyilván 2 hétig nem akarok egész végig zenét hallgatni mert megsüketülnék :) néha-néha zenehallgatás+ pár perces hazatelefonálás naponta, meg a lámpáim feltöltésére is kellene, lehet ha ebből vennék 2-t úgy lenne a legbiztosabb
Én agydinamót használok USB kimenetes lámpával.
A rose.com kínálatában 20ezer körüli összegbe kerül, csak euroban kell fizetni németeknek, de van magyar képviselet.
Ezt én nagyon ajánlom, mert egyrészt egy jó lámpa, másrészt meg csak USB töltők sokkal drágábbak. Ezzel folyamatosan bekapcsolt gps appal 100%on volt a telefon, mikor levettem egy egésznapos úton. Szerintem folyamatosan bekapcsolt kijelzővel a kornányon is kibírná, ezt még nem próbáltam igaz.
Lehet, hogy drágának tűnik elsőre, ha nincs agydinamód, mert ahhoz kell még egy hátsó lámpa is (1500-2000), agydinamó (~9000-től) és új szett küllők+fűzetés (~5000), de rohadt kényelmes, hogy mindig van világításod, nem kell az akksikon izgulni, kibírják-e és van egy töltőd is. Egésznapos tekerőknek megéri. Amúgy kb 2 óra alatt tölt 20-ról 100%ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!