Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Régi MTB középtengelyében...

Régi MTB középtengelyében (3T) golyók voltak csak. Nem számoltam meg hogy 10 vagy 11 kell a koszorú (9 golyó) helyett?

Figyelt kérdés

Így volt szerelve, állítólag így jobb. Most én csinálnám és megakadtam, mert befér 11 db is simán.

[link]

2017. jún. 22. 22:37
 1/3 A kérdező kommentje:
11 db kell, azóta rájöttem. :)
2017. jún. 22. 23:23
 2/3 szlory ***** válasza:

Hátha segít, lepattanó válasz a témához. :)

1) Nem tudsz többet betenni, mint amennyi oda való, úgyhogy minden ilyen esetben rakd, ameddig körbeérsz és ennyi.

2) Ha már matekolni akarsz, akkor cirka 20% eltérés van a kosár kivétele esetén a golyószámban. (Tehát látatlanban 11-et mondtam volna, bárhova, ahol előtte 9es kosár volt)

3) És tényleg jobb, KÜLÖNÖSEN KÖZÉPTENGELY ESETÉN. A kosár nem tud terhet viselni, viszont el tud nyalódni. A golyók eloszlatják a terhelést. Tehát a kosár tudod mire jó? A lusta szerelőnek, aki ebből ráadásul jól megél majd, mert gyakrabban jártál hozzá javításra. :) Nézd majd meg a kormánycsapágy alsó csészéjét is legalább és ha ott is kosarat találsz, dobd ki a francba és golyót neki! Én mondjuk ilyen golyóárak mellett mindenhonnan kivágom a kosarat. Csak a baj van vele, kényelmet meg alig ad (nekem).

2017. jún. 23. 15:27
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Tényleg "nyalódik" a kosár, nem is kicsit. Beraktam azt elsőre, aztán gondoltam csak kicserélem 11-re. Tisztításnál csomó fémdarabka volt már, pedig nem mentem sokat. 11 golyót tettem bele, lényegesen jobbnak érzem. Az első és hátsó agyba viszont Shimano kónuszt és Shimano golyókat tettem, amennyire lehet kihozva a bicaj lehetőségeit. Megérte...

2017. jún. 25. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!