Miért nem húz vissza a hátsó fékem?
Figyelt kérdés
Hátsó v-fékről van szó, behúzom a kart, akkor ugye összehúz a fék, de ha elengedem a fékkart már nem húzza vissza. Kicseréltem a bowdent is, de még mielőtt beakasztottam volna a kengyelbe(azt hiszem igy hívják ami az egyik féktesten van), megnéztem hogy kézzel is csak nagy erővel lehet visszahúzni, a fék testek megy egyáltalán nem is bírják. Bowden házzal együtt cseréltem tehát még piszkos sem lehet. Elvezetve ugyanúgy van ahogy gyárilag volt. Mi lehet a gond?2017. jún. 17. 16:35
1/5 anonim válasza:
A bowdennek mi köze van a visszahúzáshoz? Vedd le a féket, pucold ki a rugógat és kicsit bezsírozva a forgáspontokat vissza is teheted.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket megtettem, csak azért gondoltam a bowdenre mert ha behúzom a fékkart (ki akasztva a féket) még én is alig birom vissza húzni a bowdennal, a fék meg meg sem mozdítja miután behúztam.
2017. jún. 17. 18:03
3/5 Alex Fly válasza:
Akkor a fékkarokat is meg kellene vizsgálnod.
4/5 anonim válasza:
A "gumi csőszálba" és alukürtőbe tutira befűzted a bowdwent mielőtt összeraktad teljesen ? A fékpillangók rugói jó furatba vannak beillesztve és nem túl laza - feszes a erő állító csavarjaik ? A féktest rögzítő csavarjai sem lötyögnek vagy túlhúzottak ? A fékpofa betétek stabilak és a a felnire fognak nem akadnak el a külsőben ? A fékkar állításai feszítő rugója és a finom állító csavarja behangolt ?
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kérdéseket, ennyi mindent nem ellenőriztem, holnap még nekifutok ezeket átnézve, remélem meg lesz a hiba.
2017. jún. 17. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!