Kerékpár gumit hogy tudok centírozni?
Nincs a gumin elváltozás, kis dudor? Ha pörög a kerék nincs benne 8-as?
Ha új, nincs rá garancia?
A gumi teljesen új, a kerékpárral egy idős. Azt a kis csíkot néztem, ami a felni felet egy pár milivel fut, mikor még 10-15 kilóméter se volt a bicajban, nem volt ilyen egyenes, mint most - szerintem kicsit formálódott, de még mindig nem rózsás a helyzet. Úgyhogy ezt a leeresztéses-igazításos módszert megpróbálom, köszönöm!
(Ugyan MTB gumi, de a külső oldalán jelzett maximális érték alá szoktam egy tizeddel fújni mindig, felette sosem járt az érték.)
A gumit nem centrírozzuk. Ha a kerék mormálisan van centrírozva, akkor ha a gumi üt, annak két oka lehet: vagy megsérült a szerkezete (akkor kuka) vagy nincs rendesen a helyére rakva.
Felszereléskor érdemes félkeményre fújva kézzel körben megfeszegetni a gumit, párszor földhöz ütni minden pozícióban, utána fújni teljes nyomásra. Ha biztosra akarsz menni, akkor a ráírt ajánlott nyomásérték kb. kétszeresét fújod bele és megismétled a műveletet -ilyenkor egy hangos pattanás kíséretében a helyére szokott ugrani.
Alex Fly és zoligyerek köszönöm!
Járok a kerékpárral szervízben majd pár héten belül, ott is felvetem a dolgot, ha addigra nem oldom meg magamnak.
Mellesleg a gumin sérülés nincs, pár kilóméter alatt csökkent ez a "nyolcas" a gumiban, de közel sem egyenes a futása még mindig, ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!