Hogyan kell váltani?
Most van először váltós bringám, és nem igazán tudom pl. hogy mikor használjam a bal oldali váltót...
Shimano váltó egyébként. Nem új a bringa, használtan vettem, beállíttatták a váltókat. Viszont a bal oldali váltó nem is kattan, meg nincs is a tetején matrica (fokozatok), hanem csak a fekete shimano felirat.
XDXDXD 20. században élünk ember
és nemtudod?
váltogassál vele pedálozás közben és majd rájossz, az a "holtjáték" hát szerintem kicsit szalajt a bringád na vigyázmagadra csak óvatósan:D:D:DDDDD hehehe
Valóban a 21. században élek, és valóban még nem volt váltós biciklim. Azért tettem fel ezt a kérdést itt, mert reméltem, hogy választ kapok olyanoktól, akik értenek hozzá.
Egyébként olvastam pár lapon, hogy igenis oda kell figyelni a váltásra, mert, ha nem jól váltunk, akkor hamar elromolhat... csak azt nem írták, hogy mire figyeljek.
A rosszindulatúság...
Szerintem csak az a baj,hogy a jobb és a baloldali váltó nincs jól összehangolva,nekem is amikor kicsit elállítódik,akkor elkezd hülye hangokat kiadni,próbálgasd,lehetőleg ne az úttesten;)
A jobb oldali kattan, 6 sebességes és megy a lánc is.
A bal oldali, ami ugye az első 3 fogaskerékhez tartozna, az nem csinál semmit. Tekerem, de fokozatmentesen tekerődik... A szerkezet nem érintkezik a lánccal úgy nézem...
jobb oldali: ha hegyen, dombon mész válts kisebb fokozatra, jobban bírsz tekerni, és sima terepen lehet nehezebben,
bal: én nem használom,csak néha, akk azt figyelem,h középen legyen a lánc abban az izében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!