Össztelós montik hátrányai mik? Előnyeit ismerem
Össztelós montiban gondolkodnék. Előnyeit tudom a jellegéből adódóan-de milyen hátrányai vannak a hard tailhez képest?
Néhány hátrány:
- jelentősen nehezebb
- egy plusz komplex alkatrész a hátsó csillapítás ami elromolhat szervizt gondozást igényel külön is
- és persze emiatt marha drága az egész
Egyéb hátrány?
Ha nem komoly downhill terepre kell akkor az össztelosnak gyakorlatilag csak hatranya van!
-drága
-plusz súly
-a tekeresre szant erőd nagy resze arra megy el hogy a teleszkopokat osszenyomkodd miközben pedálozol
Stb stb.....
Én nem tudom számodra milyen előnye van egy ilyen bringának,mert ugyan írtad hogy van egy pár,de konkretan egy dolgot sem irtal le...valoazinuleg mert nem is tudnal.
Ha csak nem extrem hasznalatra kell teljesen felesleges!Az extremhez viszont nem lesz eleg a teszkógazdasagos összteleszkopos!
Nagyjából ahogy marcello írta.
Ami jó az baromi drága. Ami kevésbé drága, az nagyjából az ár függvényében nehéz, hibaforrás, tekeréskor a hajtás energiáját "rugózásra" pazarolja. Közlekedésre, túrázásra nem való.DH-ra is csak egy bizonyos árkategória felett.
Súlyos százasokba kerül minden részlet, ami a hatékony használhatóságot javítja
Az első teleszkóp is energiaelnyelő, de ott a manőverezhetőség fontosabb.
Mtb (crosscountry) versenyeken nagyon sokáig csak első telós bringák voltak. Most sem használják túl sokan.
Derék, csukló, egyéb fájdalmak helyes nyereg-kormány- vázgeometria választással és beállítással orvosolhatóak.
Egyébként ki kell próbálni. Ha van lehetőség, menni kell egy kört azonos körülmények közt hasonló kategóriájú merev vázas, majd telós biciklivel.(vagy fordítva) az eredmények magukért beszélnek.
Én csak az árukat tudom felhozni hátrányként.
Persze attól, függ hogyan mountizol. Ha profi maratonokon veszel részt, akkor még nehéz is lesz, meg lassabb egy merev farúnál. Ez azonban elég speciális eset, nyilván Megavalanche-ra sem neveznek be XC mountival...
Szóval drágábbak, és többe kerül a szerviz is a tag és a forgáspontok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!