Milyen kerékpárt ajánlotok magyar dh-ra?
Tehát az elképzelésem: mozogjon elől-hátul minél többet, legyen strapabíró, olcsó, és a jó geometria sem hátrány.
Erdőben lefelé száguldásra, ugratásokra szeretném használni.
Most, hogy leírtam az elképzelésemet, próbáljunk meg egy keresztmetszetet találni a használhatóságra.
Elől-hátul 20 centit mozgó bringa nagyon jó lenne, de sajnos nincs egy terepjáróm, amivel kimehetnék egy pálya felvonójához. Tekerni pedig nehéz lenne egy pogózó szörnyeteget.
A tekerhetőség oltárán hajlandó lennék sokat feláldozni.
Az új cuccokat nem igazán ismerem. A régebbi marzocchik közül némelyiknek volt ETA rendszerük. Azt hiszem 150mm-ről össze lehetett húzni 100mm-re, és még talán azt is lehetett lockolni.
Na ilyesmi elképzelésem van. Elől-hátul a rugóút legyen minél nagyobb, DE lehessen lockolni, vagy durván felkeményíteni a rugóutat.
Gondolom a dh szörnyekről le kell mondanom. Nem volt még ilyenem, de gondolom milyen nehéz lehet feltekerni vele a hegyre. Viszont állítólag egy enduro, vagy all-mountain bicaj akár annyira is tekerhető, mint egy jobb fajta alsó kategóriás xc bicaj.
De csak a váz volt 40 ezer, ugye? :D
Mert kb. még úgyis piaci ár alatt van egy kicsivel.
Például teleszkópokat állandóan lesem testbike-on, és a 10 évesekért is bőven megkérik az árukat.
Használják 10 évig, azután nagy kegyesen a bolti ár feléért kínálják.
Tavaly előtt pl. rst storm 180-as teljesen új villa volt 35 ezer forintért, csak akkor pénzem nem volt..
Amúgy nem nagyon értem, hogy a dh villákat, és rugóstagokat miért nem lehet lockolni?
Oké, hogy plusz súly, hibalehetőség, de a felhasználók 90%-ának jól jönne. Legalább is itthon azért nem úgy van, hogy mindenki felvonóval megy fel a hegyre, odáig pedig kocsival.
De tesó, felfelé lockolom, lefelé meg rugózzon amennyit akar.
Ezért is írtam az all-mountain, és az endurot, mert ezeket pont arra találták ki, hogy tekerni is lehessen velük. Elől-hátul 16 cm rugóúttal meglennék elégedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!