Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 70 kilométert le tudok tekerni...

70 kilométert le tudok tekerni hétvégén, ha egy évtizede nem sportoltam aktívabban?

Figyelt kérdés

Hát jó, nyilván erre nem tudhatja más a választ, de inkább az érdekelne, hogy más ha volt hasonló szituban, akkor milyen volt, ment-e neki, stb...?

Nagyrészt sík terep, minimális emelkedőkkel.

Barátok hívtak, de egy olyan túra lenne, amit végig kell csinálni, ha megyek, mert nincs közben visszafordulás vagy vonatraszállási lehetőség... :)

Régebben simán ment egy ilyen táv. De pár éve semmi komolyabb sport, csak annyi, hogy azért sportosak a mindennapjaim. Nem szállok mindig buszra, vagy lépcsőzöm lift helyett, sok cipekedés, sok kertészkedés és házi munka... És elhízva sem vagyok.

Így vajon menni fog? És nem 15 km/h hanem minima 20, de inkább 25?

És a fenekem bírni fogja az ülést vajon?

Régen bírta, csak pont a használatba vétel első hetében nyomta a fenekem, utána teljesen megszoktam. Ennyi kihagyás után újra megszokott lesz, vagy inkább újra hozzá kell szoknom, és nem fog menni a 70 km? :)

Várom a gondolatokat, tapasztalatokat, köszi!

2017. ápr. 18. 20:26
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Simán. Ennyit még sétálni is lehet.
2017. ápr. 18. 20:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Bicóval simán megye az átlag 25-30is különösebb erőlködés nélkül is. Le lehet tekerni, de izomlázra számíthatsz másnap,nem is kicsire :) Jó utat!
2017. ápr. 18. 21:19
 3/6 anonim ***** válasza:
A segged tuti fájni fog, de kemény vagy és kibírod. :-)
2017. ápr. 18. 21:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 25-30 átlag bő két órán keresztül, úgy hogy nem ült bringán jó ideje? Azért hülyeségeket ne beszéljünk már. Nem nagy táv de nem kéne ész nélkül megindulni mert hamar kidöglessz/begörcsölsz.
2017. ápr. 19. 00:22
 5/6 Wadmalac ***** válasza:

Az első 30-40 km után nem fogod élvezni.

Fenék, tenyér, talp kikészül, a fáradtságról nem is beszélve.

Meg lehet csinálni, ha régen tényleg mentek az ilyen távok, a rutin ott bújik még az agyban. De az tuti, hogy szenvedés lesz.

Mennyi időd van a túráig?

Mert ha van pár hét, még rágyúrhatsz.

2017. ápr. 19. 07:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem simán meg lehet csinálni, viszont nagyon fontos az, hogy tudasd a baráti társasággal, hogy szívesen mész, de nem tekertél ezer éve... Nem szégyen ez, viszont így jelezhetik ők is, hogyha ez esetben mégsem szeretnék ha mennél, mert ők gyorsabban szeretnének menni, vagy nem is tudom. Annál rosszabb nincs, mint amikor egy csoport nincs tekintettel egymásra.

Mi szinte minden nyáron szervezünk céges bicikli túrákat. Többnyire garantált a nyugger tempó, mert nem azért megyünk, hogy halálra tekerjük magunkat, hanem hogy jól érezzük magunkat, kikapcsoljunk, csapatot építsünk, megismerjük egymást. Na most szerintem a minimum 20-25 km/h azért baromira nem egy nyugalmas, kényelmes tempó (max dombon lefelé), tehát én így nem biztos, hogy bevállalnám.

Mi a mi túráinkra bátorítani szoktunk mindenkit és jön a kismamától kezdve a 60 éves Gizi néniig mindenki, mert tudják, hogy nyugodtan lehet menni egyéni tempóban, ha kicsit le is szakadozunk egymástól, de sosem lesz senki magára hagyva. És biza volt olyan, hogy a 40. km után hátra maradtam és egy kicsit biztattam a lemaradt csapattagunkat, hogy nagyon jól csinálja, büszke lehet magára és csak így tovább, megtudja csinálni. A mai napig emlegeti, hogy mennyit számított, hogy amikor ő már kezdte elveszíteni a magába vetett hitet, akkor odatekertem és a lelkére beszéltem egy kicsit, hogy igenis menni fog az. 87 km-t letekert velünk aznap. :)

Tehát azt mondom jó társaságban, egymásra odafigyelve, kényelmes tempóban abszolút teljesíthető. Érdemes kicsit többször megállni, megmozgatni magad, felállni a bicajon is akár, sokat inni, beszélgetni és nagyon gyorsan elmegy az idő!

2017. ápr. 19. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!