Fura volt az elején nagyon, hogy nem tudom helyezgetni a lábam. Kb egy hét alatt szoktam meg és annyira nem is éreztem a pozitív hatását, ellenben amikor mentem egy kört sima cipőben egyből éreztem, hogy lassabb vagyok. Nagy esés nem volt csak pár eldőlés :D. Én csak országútin használom, terepen nekem nem szimpatikus.
2017. ápr. 4. 23:55
2/9 anonim válasza:
Outi, 1 balatonkör alatt teljesen megdzoktam, esés pedig nem bolt gyakorlatilag akármeddig track standelek.
2017. ápr. 5. 10:40
3/9 anonim válasza:
Mondjuk 1hét. Amkor már reflexből kitudam lépni belölle.mert majdnem elestem de mégse...és már kint volt a lábam
Nagy esés nem volt inkább "sok" kicsi.
2017. ápr. 6. 18:03
4/9 anonim válasza:
Első esésem inkább bokorba dőlés volt egy pirosnál. Aztán a második egy elég combos emelkedőn felfelé, 15kg-s táskával, kb 110km után éjjel full fáradtan, ahogy vissza ültem, megint elestem. :D Aztán másnap haza, egész úton semmi baj, majd a városban bringa úton elém kacsázott egy gyerek, én satufékeztem, gyerek megszeppent én meg eldőltem. :D Azóta egyszer sem. Ez is már majdnem másfél éve. Nem is tudom elképzeléni az országúti bringát patentpedál nélkül.
2017. ápr. 7. 06:29
5/9 Krisz85 válasza:
lehet ez nagyképűen hangzik de nem volt gondom vele, jobb láb orientált vagyok, így ha balra dőlök megálláskor, akkor jobban kell koncentráljak hogy kioldjam időben de ennyi, amúgy 1x estem, de az is azét mert benéztem.
ha figyelsz és készülsz rá, illetve nem azon agyalsz, hogy "jajjj be van kötve a lábam", hanem hogy jééé tudom húzni is a pedált és 30 százalékkal gyorsabb leszek hegynek felfelé és síkon is, akkor más a leányzó fekvése, + ami még fontos, hogyha esel vele, rájössz hogy tök jól kiold a pedál, természetesen ha max erősségre állítod akkor ez azért nem teljesen van így :D
2017. ápr. 7. 21:34
6/9 anonim válasza:
Semmi gondot nem okozott, nem is volt furcsa, az első pillanattól ahogy bekattintottam, hozzászoktam. :D Álló helyzetben dőltem el párszor vele, de azt is földúton, kavicson, erdőben stb. Egy nagy esésem volt, de azt nem az spd okozta.
2017. ápr. 9. 00:21
7/9 anonim válasza:
Nem volt vele gondom. Első nap amikor feltettem mentem edzeni a többiekkel és nem jelentett gondot, picit óvatosabb voltam de nagyon bejött. MTB maratonos vagyok, hatalmas pluszt jelent nekem és meglepődtem rajta ,hogy gyakorlatilag 1. használat alkalmával kényelmes volt. Indulás előtt kipróbálgattam 10 percig, ki be csatoltam és kész, gyakorlatilag ennyi volt a betanulási idő. :)
2017. ápr. 9. 23:52
8/9 Szávai István válasza:
Attól függ, tekertél-e előtte szíjazós pedállal. Én igen, úgyhogy az átszokás néhány álló heléyzetben való eldőlést jelentett. Eleinte talán érdemes lazábbra állított rugóval menni. Ez persze azzal jár, hogy amikor emelkedőn beletépsz, néha kicsatolsz. Nagyobb baj, ha akkor csatolsz ki, amikor lámpánál veszel riadóstartot. Segíti a hozzászokást a körkörös hajtáshoz, ha egyiket kicsatolod, és fél lábbal tekergetsz. Persze akkor is jó a pedál, ha csak az emelkedőkön, vagy a kigyorsításkor használod ki igazán. Nekem hónapokig tartott a hozzászokás, mert amint elgondolkodtam, visszaestem a taposom-húzom hajtásmódba.
2017. ápr. 10. 11:02
9/9 Wadmalac válasza:
Én a szíjas klipszes pedálokról váltottam, azzal már megvolt a szükséges borulás-adagom, ahhoz képest egy felüdülés volt.
Most már nem szívesen ülök szabad pedálos bringára, annyi plusz biztonságérzetet és kontroll-fílinget ad, hogy a pedál is fixen fog.
Azt a kis oldalas bokamozdulatot az oldáshoz egy-két hét alatt ösztönösre be lehet vésni.
Ha hosszabb időt kihagyok inkább a belépés-rutin szokott romlani, a kilépés sosem jelentett gondot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!