Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen ételt vigyek magammal...

Milyen ételt vigyek magammal egy hosszabb kerékpártúrára?

Figyelt kérdés
Olyan ételekre gondolok ami kevésbé hizlal, csökkentett szénhidrát tartalommal rendelkező ételek.Sokat bringázok nyáron és még sem fogyom annyira.Tudnátok nekem tanácsot adni hogy milyen ételt vigyek magammal ami energiát ad és mégsem hizlal,illetve kevésbé hizlaló?
2017. febr. 3. 08:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Na a bringázás nem fogyasztós sport.

A bringázás nagy energia igényű,fölleg hosszú távon (50km +)

Ezért főleg szénhidrát tartalmú kaják javasoltak bringázáskor...abban van a craft.

Ha nem hiszed látogass bringa versenyre ott minden van ami szénhidrát-tészta,csoki,banán,müzli. És eneregia szelet/ital aminek a java cukor.

Mondjuk a müzli szeletek ujabban cukor nélkül készülnek az jó lesz csak épp energiád nem lesz a tekeréshez.

Innen kicsit Off. Vannolyan étel ami nem tartalmaz energiát de mégis? Talán a fehérje egyél sok csirkehúst.

2017. febr. 4. 14:44
 2/12 anonim ***** válasza:

1 vagyok.

Làttam ma reklámot. Valami zerobar energia szelet 0%szénhidrát.45% fehérje.

Meg mondták a boltban:zab,tejes kiörlésü/barna kenyér

2017. febr. 4. 18:39
 3/12 A kérdező kommentje:
Ezzel most azt akarod érteni hogy ha bringázok akkor nem lehet tőle fogyni?Én szerintem minden sport fogyaszt ha megfelelően étkezel.lehet hogy én nem jól értelmeztem a válaszodat.
2017. febr. 4. 19:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Össze-vissza beszél a válszoló, először azt írja "nem fogyasztós" mésodszorra pedig hogy "nagy energiaigényű". Most akkor melyik? :D

Ha fogyni akarsz akkor a napi kalóriamennyiségednek kevesebbnek kell lennie mint amennyit felhasználsz, ennyi. Üres gyomorral meg soha ne tekerj, leesik a vércukorszinted, nem jó dolog lefordulni menet közben a bringáról. A fogyókúra nem koplalást jelent.

2017. febr. 4. 22:42
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Nagy energia igény-azaz kell a kaja hogy legyen energiád tekerni.

Nem fogyaszt-mert nem fogyaszt,izmot épit a lábban. De attol még kövér maradsz.

A bringázás közben elfogyasztott kaja el is megy a tekerésre,ha több mint ami kell az meg még hizlal is.

Ha kevesebb akkor nem lesz energiád,hogy haza tekerj. Csak úgy haza gurulsz és eszel ami hizlal.

Jó persze szigoruan nézve fogyaszt de nagyon minimálisan. Nem a bringázástól fogsz 5-10kilót leadni.

2017. febr. 4. 23:29
 6/12 anonim ***** válasza:
#5 Le kellett pontozzalak mert hatalmas marhaságokat írsz. Számottevően izmosodni bringától legfeljebb akkor fog a láb, ha hegyre tekersz állandóan fel. Aerob mozgás fogalmát kicsit tanulmányozd még át, addig mellőzd az ehhez hasonló "tanácsokat".
2017. febr. 4. 23:51
 7/12 anonim ***** válasza:
#5 Egy valamit jól írsz, hogy nem a bringától fogy le az ember. Hanem a kalóriahiánytól, amit a zsírból pótol a szervezet. :D Viszont ennek a hiánynak a növelésére tökéletesen alkalmas a bringa.
2017. febr. 4. 23:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Bocsi. De én minden bringázást heggyel kezdek magamból indultam ki.
2017. febr. 5. 00:32
 9/12 A kérdező kommentje:
#6 Akkor a lányeg az hogy az útra is vigyek magammal kaját, csak figyeljek oda a kalóriamennyiségre. Az a lányeg hogy valamivel kevesebb kalóriát vigyek be a szervezetbe mint amennyit leadok.Szóval akkor a bringázás ugyan úgy fogyaszt csak el kell találni azt a kalóriamennyiséget hogy mi az ami elegendő az útra amitől nem esek össze úgymond de viszont többet égetek el. Jól mondom?
2017. febr. 5. 15:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Így van, egy rövidebb 1-2 órás útra azért nem feltétlen szükséges kaját vinned ha előtte ettél mondjuk egy fél órával. A lényeg hogy naponta kalóriamínuszban legyél, ha kell akkor számolgasd ki, én sose csináltam mert szerencsére nincs rá szükségem.
2017. febr. 5. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!