Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpár típust ajánlot...

Milyen kerékpár típust ajánlotok túrázásra?

Figyelt kérdés
Hosszú távú túrázásra kell. Lehessen pakolni rá rendesen (sátor, táska...stb.). Aszfaltos úton és közepesen nehéz terepen (füvön, kavicsos úton, sárban) is használnám. Vagyis nem elég az, hogy sima földúton elmegy. Hegyi túrázásra is alkalmas legyen, magyarul tudjak aszfalton és terepen is felfelé tekerni vele. Nyilván nem akarok trükközni és ugratni vele, szóval nem freeride és downhill gép kell. Nem tudom, hogy melyik bringa típus ez, talán cross vagy enduro?

2017. jan. 13. 21:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Néhány boltba is érdemes bemenni és kikérni a véleményeket. Az is segít a döntésben, vagy éppen újabb szempontokat ad.
2017. jan. 14. 12:09
 12/16 tothp ***** válasza:
Ha többnaposra mész, az sem mindegy, hogy mennyire üzembiztos a gép. Vagy ha neadj' isten tönkremegy valmi, tudod e javítani, pótolni útközben. Szóval: Cro.Mo váz, fém pedál(nem spd), Sis rendszerű váltó. 3x7-es rendszer kazettás aggyal(ezt érzem a legmasszívabnak, feltéve ha nincs 250ezred egy 14-es rolhoff agyra). nálam a teló felejtős a súly, bonyolultság, elpocsékolt hajtási energia miatt. Legyen a gép egyszerű mint egy kavics. Én egy 20 évnél idősebb scott MTB-t építgetek folyamatosan a célnak megfelelően.
2017. jan. 14. 13:55
 13/16 anonim ***** válasza:

tothp igaz amit leírtál de egy 500e forintos bringa is lehet megbízhatatlan és egy 50e forintos is lehet megbízható :)

A lényeg, hogy törődni kell vele és meg kell ismerni.

Idővel pedig ellenőrizni a kopó alkatrészeket (ami elég sok van egy bringán) és ha kell akkor cseréljük.

A mai bringák alkatrészei meg úgy kopnak, hogy öröm őket nézni...

Pár éve megmentettem egy 30 éves csehszlovák favorit out-it a méhteleptől...

lényegében csak újra kellett festeni, elképesztő mit kibírnak ezek a régi vasak :D

A hátsó fogaskerék alig kopott, pedig kiderült, hogy ahonnan hoztam ott régen napi szinten mentek vele 40-60km-eket..

Mostani bringák meg már 4-5000km után hátsó fogaskerék + lánccserére vannak lassan ítélve.

(pláne ha az ember túrázásra használja ahol rájön még +15-20kg súly az emberi testsúly és a bringa önsúlya felett)

2017. jan. 14. 14:14
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem azért a teleszkóp nem hülyeség. Főleg ha nem (csak) sima jól kitaposott egyenletes földúton akar haladni az ember, hanem nehezebb terepen is. Egy első teleszkóp szerintem mindenképpen legyen egy túrabringán. A hátsó teleszkóp már szerintem is felesleges.

Azzal egyetértek, hogy a régi bringák strapabíróbbak mint a maiak. Nekem van egy 1986-os gyártmányú orosz országúti versenybringám (én 89'-ben születtem :D). Egy romától vettem komoly 2000 Ft-ért, aki Szlovákiában lomizta valahol. Minden eredeti rajta, mindössze annyit költöttem rá, hogy vettem rá lámpákat és egy computert. Lazán tudok vele azonos tempóban tekerni, mint a gramm-mániás a haverommal, akinek a karbon vázas versenygépe többe került mint az én autóm.

Igazuk van a előttem íróknak, több százezerért is lehet megbízhatatlan fos bringát venni és 70 rongyért is lehet jót venni. A másfél millió forintos szuper csodabringát is ugyanúgy tekerni kell, mint a 20.000 forintos tesco-s biciklit. :)

2017. jan. 14. 15:47
 15/16 anonim ***** válasza:

*Lazán tudok vele azonos tempóban tekerni, a gramm-mániás haverommal,......

(javítás)

2017. jan. 14. 16:04
 16/16 tothp ***** válasza:

13-as. ezért is nem írtam árat. Ha nagyon sok pénzem lenne, az alábbiakat választanám expediciós gépnek:

14-es rolhoff agy, egyedi acél muffos trekking váz, V fék, szíjhajtás. fémpedál+klipsz. Amim van az nagyjából egy százast érhet. Vagy még annyit se. Nem tökéletes, de nagyjából atombiztos. Tudom a hibáit és tudok velük együtt élni(és főleg jó eséllyel meg tudom javítani az út szélén)

2017. jan. 14. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!