Milyen kerékpár típust ajánlotok túrázásra?
tothp igaz amit leírtál de egy 500e forintos bringa is lehet megbízhatatlan és egy 50e forintos is lehet megbízható :)
A lényeg, hogy törődni kell vele és meg kell ismerni.
Idővel pedig ellenőrizni a kopó alkatrészeket (ami elég sok van egy bringán) és ha kell akkor cseréljük.
A mai bringák alkatrészei meg úgy kopnak, hogy öröm őket nézni...
Pár éve megmentettem egy 30 éves csehszlovák favorit out-it a méhteleptől...
lényegében csak újra kellett festeni, elképesztő mit kibírnak ezek a régi vasak :D
A hátsó fogaskerék alig kopott, pedig kiderült, hogy ahonnan hoztam ott régen napi szinten mentek vele 40-60km-eket..
Mostani bringák meg már 4-5000km után hátsó fogaskerék + lánccserére vannak lassan ítélve.
(pláne ha az ember túrázásra használja ahol rájön még +15-20kg súly az emberi testsúly és a bringa önsúlya felett)
Szerintem azért a teleszkóp nem hülyeség. Főleg ha nem (csak) sima jól kitaposott egyenletes földúton akar haladni az ember, hanem nehezebb terepen is. Egy első teleszkóp szerintem mindenképpen legyen egy túrabringán. A hátsó teleszkóp már szerintem is felesleges.
Azzal egyetértek, hogy a régi bringák strapabíróbbak mint a maiak. Nekem van egy 1986-os gyártmányú orosz országúti versenybringám (én 89'-ben születtem :D). Egy romától vettem komoly 2000 Ft-ért, aki Szlovákiában lomizta valahol. Minden eredeti rajta, mindössze annyit költöttem rá, hogy vettem rá lámpákat és egy computert. Lazán tudok vele azonos tempóban tekerni, mint a gramm-mániás a haverommal, akinek a karbon vázas versenygépe többe került mint az én autóm.
Igazuk van a előttem íróknak, több százezerért is lehet megbízhatatlan fos bringát venni és 70 rongyért is lehet jót venni. A másfél millió forintos szuper csodabringát is ugyanúgy tekerni kell, mint a 20.000 forintos tesco-s biciklit. :)
*Lazán tudok vele azonos tempóban tekerni, a gramm-mániás haverommal,......
(javítás)
13-as. ezért is nem írtam árat. Ha nagyon sok pénzem lenne, az alábbiakat választanám expediciós gépnek:
14-es rolhoff agy, egyedi acél muffos trekking váz, V fék, szíjhajtás. fémpedál+klipsz. Amim van az nagyjából egy százast érhet. Vagy még annyit se. Nem tökéletes, de nagyjából atombiztos. Tudom a hibáit és tudok velük együtt élni(és főleg jó eséllyel meg tudom javítani az út szélén)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!