Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A bukósisak és a biciklis...

A bukósisak és a biciklis kesztyű mire jó?

Figyelt kérdés
2010. máj. 5. 09:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

05-13 06:44

05-16 00:13

05-16 00:15 vagyok

Aki csak 2x esett életében, az nem is igazi bringás. Amúgy főleg az autóvezetőknél lehet látni, hogy az ilyenektől félni kell... autóval se lehet ilyet kijelenteni. Autónál is legalább 2 ember kell egy balesethez... valaki, aki elköveti és valaki, aki nem tudja elhárítani/kikerülni.

Én több, mint 10 éve nem megyek bringaúton, csak főúton. Budapesten. A kocsik között megyek 30-40-es tempóval, ha lejtő van, többel. Körúton, alsó rakparton, mindenhol. Tudok forgalomban bringázni és MÉG NEM VOLT (forgalmi-) BALESETEM. Pedig halál lazán megyek 50-nel is a kocsioszlopok között. Általában átmegyek a piroson is és bringázok napsütésben és hóesésben is. De azt nem tudom kijelenteni, hogy engem nem érhet baleset... (ezek után meg pláne :-D ) pedig eléggé gyakorlott vagyok. Egyébként pedig nem csak forgalomban, hanem bármikor máskor is érhet... pl. kirepül alólam a bringa, vagy azért, mert 70-nnél a kanyarban megcsúszik a kerék, de elég az is, hogy bambán rámegyek egy buszvájta nyomba egy megállóban és elzanyálok (bár... nem emléxem ilyenre, hogy történt volna-e velem olyan, hogy esés is lett belőle). És akkor még nem is beszéltünk arról, hogyha valaki terepre is kimerészkedik :-D

És ha csak tötymörögnék a világ végén csak aszfalt úton, akkor se jelenthetnék ki olyat, hogy nem fogok elesni.

Ha lesz kocsid, remélem, hogy 4 év vezetés után nem fogsz akkor is ilyeneket gondolni... biciklivel meg jó esetben csak magadnak árthatsz.

2010. jún. 6. 06:19
 12/18 anonim ***** válasza:

Jaaa... és lehet, hogy így megyek a városban, de nem vagyok felelőtlen és sosem kockáztatok a legkisebb mértékben se semmit és mindig bőven van tartalék.

És elég sok felelőtlen fszt látok bringával a városban... sok hajtás pajtásos is béna fsz. De persze vannak köztük olyanok, akik tényleg tudnak bringázni a városban. Egy kívülálló viszont nem tudja megkülönböztetni ezt a két fajtát. Engem is elmebetegnek láthat sok külső szemlélődő, mikor pl. átmegyek a piroson, vagy kocsit előzök bringával.

Óvatosnak kell lenni... pl. hátra is kell nézni, mielőtt átmenne valaki a piroson :-D hátha rendőr közeledik. Már kaptak el ezért. Meg olyan is volt, hogy a körúton felkapcsolta a csillárt, csak éppen 300 méter után bedugult neki a sor :-D.

2010. jún. 6. 06:31
 13/18 anonim válasza:
Egyszer elestem, majdnem betört a fejem és szanaszét horzsoltam a kezem. Nem volt rajtam se bukósisak, se kesztyű. Ha lett volna, karc nélkül megúszom.
2010. jún. 17. 11:01
 14/18 A kérdező kommentje:
:S jah
2010. jún. 17. 22:12
 15/18 anonim válasza:
100%

Én nekem most van kesztyűm és sisakom is.

Szerintem ha kimész az utcára trüközzni és padkákra ugrálsz meg ugratsz a dombokon akkor még nem ojan veszélyes a hejzet max sisak aszt egy kesztyű.

de ha parkban nyomod akkor már térdvédő, könyök, sisak és kesztyű elváró.

És sztem ne cross sisakot vegyetek hanem ijet:

[link]

jobb a látótávolság :D

2010. júl. 17. 11:32
 16/18 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat:)
2010. júl. 18. 16:28
 17/18 anonim válasza:
óóó mire?
2010. aug. 30. 15:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Én vok az aki 4 éve nem esett el,,, Hát Én ugy értem hogy itt Ez Abádszalok ,, nem valami város,,,

Meg én amikor kamion jön az uton és megálok és lemegyek a fűre és megvárom ammedig elmegy...

2010. aug. 30. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!