Egyszer láttam egy ilyen gumiragasztót, ismered?
Úgy volt tekercsben mint a ragasztószalagok,persze a megfelelő vastagsága megvolt.Hátulján egy fehér fólia,mint az öntapadós matricákon,amit a lyukra tapasztottál miután méretre vágtad.A felső rész tapintása inkább olyan keményebb tapintású,mint a külső abroncs,kissé bordázott.
Tehát a lyuk körül csiszoltál,tisztitottál majd ráragasztottad ezt a gumidarabot,majd alátettèl egy darab lapos fémet...
...aztán itt jött az,hogy pár percig kalapáltad a tetejét mig meleg nem lett majd ismét pár percig valami nehezéket raktál rá és voilá,megragasztotta a gumid.
Valamikor a 90es évek elején találkoztam ilyennel.
Tudjátok mi ennek a neve?
Gumijavító készlet.
Százforintos boltban, kínaikban, vásárokon a mai napig kapni kb. "kettószá" forintba kerül! :-D
Amit kalapálni kellett, az még nem is ragasztó volt, hanem igazi kaucsuk, a gumi alapanyaga!
Viszont ezeket a szintetikus keverékeket már nem ragasztja olyan jól, ezért is nem kapni az eredetit!
Ez valami önvulkanizáló verzió lehetett, ilyennel élőben nem találkoztam.
Ennek elődje volt a "saller", azt szó szerint meg kellett gyújtani a bevulkanizálódáshoz.
Huhu,az durva lehet(ett).
Erről még nem is hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!