Régi típusú hajtókar leszedése, hogyan?
Sziasztok!
Adott egy régi kerékpár, amelynek le akarom venni a hajtókarjait. Bal oldali rögzítőcsavart eltávolítottam, hogyan tovább? Nincs "ék" a jobb oldalon, ezért nem igazán értem hogyan kellene szétszedni károsítás nélkül. Köszönöm a segítséget! :)
Jol láttam,van menet a baoldali hajtókar belsejében?
Ha igen akkor vegyél hajtókar leszedő szerszámot.
Azt pedig értelemszerűen használd.
Nem mernék rá megesküdni, de szerintem itt a leszedett hajtókar oldali csészét kell letekerni. És a másik oldali kijön tengelyestűl.
Olyasmi rendszer lehet, mint a mai Ztengelyes BMX-ek (csak persze ott sokkal nagyobb a középrész)
Szerintem Thompson-csészés.
Olyan, mint ez, csak lánckerék oldal egyben van a tengellyel és a másik oldal négyzetkúpos:
Ha a bal oldali hajtókart leveszed a fentebb jelölt hajtókar-lehúzóval (érdemes lenne a hajtókar belső menetét lemérni, mert nem biztos, hogy Shimano méret!), akkor a tengelyről kontraanyát és kónuszt levéve lánckerék felé ki tudod húzni a tengelyt.
Mai napig kapható hozzá új komplett csapágy, a beütős csészékkel együtt.
De már létezik ilyen monoblokk is, csak akkor ugyebár a mostani hajtókarokat is cserélned kel, mert ugyebár egyben van a tengellyel a lánckerék oldali hajtókar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!