Mozgatható a váz felé, és magam felé a bal hajtókar, mi lehet a baj?
Most vettem egy használt montit, alig 10ért, és szuper a járgány, de a bal hajtókar recseg-ropog, amit tudtam előre persze. Ugyanakkor nem tudom, hogy vajon a menet van elszúrva a hajtókarnál, vagy a közepe egy az egyben rossz lehet? Ezen gondolkozom, mit tehetnék - egy szervizben húztak rajta (mondtam nekik, hogy már ezt én is megtettem), a pasi közölte, hogy így biztos jó lesz, lehet, csak én voltam gyenge... De nem jó, ugyanúgy ropogni kezdett hajtás közben a baloldal, a pedálon a lábam mintha hullámokon járna, és ha leguggolok a hajtókar elé, befele és kifele, azaz magam felé, mozgatható a h.kar, mintha le akarna esni.
Tehát, mit kellene rajta kicserélnem? Mi a legolcsóbb lehetőség szerintetek? Noname hajtókar van rajta, de Shimano SIS a hátsó váltó, a h.karokra valami kínai városnév van karcolva (xing hua)... Kicsit kotyvasztott a dolog.
Köszi a segítséget!
Na előröl: ha megmozgatod a hajtókart kézzel, a másik oldali is mozog?
Igen: középcsapágy ; Nem: hajtókar csavar
ha a hajtókar csavar "laza". de mégsem bírsz rajta tovább húzni, akkor a hajtókar négyszögtengelye lehet agyonkopva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!