Serbán Hunor kérdése:
Egy 8sebességes hátso fogaskerékhez találni fog egy 10-es fokozatú hátso váltó? Meg lehet oldani, hogy kitűnöen működjön?
Figyelt kérdés
Shimano Acera van jelenleg,és egy Shimano Zee-re szeretném cserélni.#Shimano #Hátso válto
2016. dec. 9. 05:58
1/14 Wadmalac válasza:
8-as váltókarral vagy 10-essel?
2/14 A kérdező kommentje:
8-sal.
2016. dec. 9. 11:25
3/14 Wadmalac válasza:
Elvileg megy. Kell némi trükközés néha a bowden váltóba fogási helyével, de megoldható.
Csak pont nem a Zee-vel, mert az már Dyna-sys és más bowdenhosszt mozgat.
Maradj meg inkább valamelyik Deore hátsó váltónál, amelyik még nem Dyna-sys rendszerű.
4/14 anonim válasza:
az összes 10es dynasys-es....
ha acera valtod volt, akkor valszeg a valtokarod is valami hulladek, tehat kicserelheted a hatso valtod jobbra, de ha különbseget akarsz erezni akkor mas is csereerett
5/14 anonim válasza:
Felmerül még a kérdés, hogy miért akarod lecserélni pont a váltót, amikor kb az lehet az az alkatrész, aminek szinte biztosan nincs semmi köze a váltásproblémáidhoz (amik gondolom vannak).
6/14 A kérdező kommentje:
Problémáim azok vannak a váltással mivel egy kisseb esés által a válto letörött,elhajlott,a válton a görgö eltörött,a bowden szétszakadt sőt meg a lánc is elhajlott amit megoldottam. De a váltonak a kanala az tőnkre van menve,amennyire tudtam megoldottam de alig megy. És ezért gondoltam a Zee-re,mert rövidebb a kanala és elég jó árban jutnék hozzá.
2016. dec. 11. 06:44
7/14 anonim válasza:
Ja, oké, akkor megértem :) Bocs, csak azért vetődött fel bennem a kérdés, mert volt már itt pár ember, aki magában a váltóban látta a problémák okát a kopott lánc/kazetta/hajtómű lánctányér vagy egyszerűen a rossz beállítás helyett.
8/14 A kérdező kommentje:
Jah. Van ilyen. De mi az a dyna-sys?
2016. dec. 11. 10:53
9/14 anonim válasza:
A Shimano a tízsebességes rendszerekkel megváltoztatta azt, hogy adott bowdenhúzásra mennyit mozdul a hátsó váltó, mert a korábbiaknál ez általában ugyanannyi volt, tehát szabadon lehetett cserélgetni az alkatrészcsaládok között.
10/14 A kérdező kommentje:
Ertem. És ha én csak váltót cserélek akkor az mit fog eredményezni?
2016. dec. 11. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!