GT Verb Expert 27.5 biciklivel el lehetne kezdeni DH-zni, vagyis durvábban MTB-zni?
Szia!
Ránéztem, a specifikációja alapján ez egy trail / maraton bringa lehet. Lehet vele durvábban montizni (az alapból durva tud lenni) ,de a DH teljesen más kategória.
Ilyenkor mindig azt javaslom ,hogy csatlakozz pár XC-s csávóhoz, vagy traileshez és menj velük kicsit, lefele is. Majd a végén döntsd el neked mi a DH.
Maratonozni szoktam és bizony lefele elég gyakran jutunk 40 fölé, néha 50 fölé (van aki még sokkal gyorsabb). És nem aszfalton... vízmosásos, sziklás, köves, erdei úton. Lemegyünk gyökereken, nagyobb sziklákon, átmegyünk kidőlt fán ha tudunk, patakon.. én merevfarúval tolom.
Sokaknak már az DH ha 30-cal gurulnak le az erdőben egy singletracken. Nem az még nem DH. Nézz meg egy UCI DH világkupafutamot, a DH-nak az a lényege, teljesen más geometria, tömeg, lengéscsillapítás.
Ha gondolod írd le neked mit jelent a DH. Érdekelne, úgy könnyebb segíteni.
Lehet, csak előtte ásd ki a sírod! :-D
Akár XC, de papíron már Trail/enyhe Enduro=AM bringád van 120mm rugóúttal. Ha nem arra használod, ne csodálkozz, ha meghalsz!
Nézd meg, mi mit jelent!
Redbull Rampage. Az a DH!
De nézz meg egy XC versenyt, az elvileg a trail alatti kategória, ill. hát hasonló csak nem össztelóssal..
Az ilyen kisebb ugrós, kanyargós, jó lejtős kiépített pályák (bikepark) enduro kategória! 140-160-180mm rugóúttal mennek rá. Ott próbálkozhatsz, de csak diszkréten!!! Csúnya egy mellkasba állt kormány! És a szilánkos lábszártörést se nagyon lehet összerakni!
DH-ra ezt add el, fél millából megvan a protektor, 2-3-ból pedig a bringa! Azzal már mehetsz, de előbb a technika legyen meg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!