Milyen biciklit ajánlanátok 200e ft-ig túrázni,80%-ban aszfalt, de néha 1-1 pocsékabb minőségű aszfalt vagy földút is beesne?
helyi biciklis boltban Trekking bicikliket ajánlgattak.
Kettőt tudtak is mutatni,de most értetlenül vegyek 200 ezerért?
Eddig voltak biciklijeim 40-60e ft körül,de már szeretnék egy minőségit
Specialized Crosstrail Sport Disc és KTM Life Road amit hoztak és jelöltek nekem papíron,mit gondoltok erről a kettőről?
Ezekkel csak az a bajom, hogy 200-ba kerülnek, de semmi olyat nem adnak, amire egy túrázónak szüksége van. Ezekre még legalább 50-et kell költeni, ha el akarsz indulni egy hosszabb túrára. Sárvédő, csomagtartó, prizma, csengő, lámpa, kulacstartó, esetleg kosár..
KTM-nek kuka a pedálja (műanyag fos, ami letörik egy domb felénél), a láncot 1200km-enként cseréli, aki tényleg megy vele. (bár nem értem, miért nem jobbra). Ezekért 120-nál többet adni butaság!
Az a teleszkópnak kinéző hulladék a 60mm úttal meg tudod mire jó? Nehezebb 1,5kg-al az eleje és szépen leszakítja a szalagot egy kósza bukkanóba kerülve a csuklódról!
Ne a nevet fizesd meg, olyat válassz, aminek rendes felszereltsége van!
Használtan szinte ingyen dobálják ki Shimano Deore XT felszereléssel és RockShox Reba teleszkóppal a 26-os MTB bicajokat, mert a 27,5 lett a divat.. az hogy pl. egy 175cm alatti embernek semennyire nem ideális, az senkit nem érdekel! 200-ból használtan olyan montid lenne, hogy megszólal! Csak ez nem érdeke a boltosnak. Úgyis elnézel a hegyekbe is.. nem lehet kibírni, hogy csak a bringa úton menj!
Veszel rá 1,75-ös simább gumikat és kész! Rendes váltás, rendes rugózás, a többi cuccot meg majd ráteszed ha kell. Funn Ridge hajtómű 48-asban deore középrésszel, aztán csapassad neki..130kg-ig minden monti váz bírja a cuccot!
5-6km/h-val kevesebbel fogsz menni, mert nem 28as a kerék.. hú.. túra közben kit érdekel?? De nem fáj a kezed és nem megy tönkre semmid a gagyi cucc miatt!
Én olyasmi gyári cumóra megyek,ami szerkezetileg nézve oké,az annyira nem izgat,hogy prizma,sárvédő kell rá,csak váltó,teló,csapágyazás ilyenek rendben legyenek,egy sárvédő nem érdekel,csak maga a lényeges cucc a bicón.
Mit ajánlanátok,a gyári cumók közül?
A kereket az út rázza szét. a merev villa legfeljebb téged. Valami nagy baj lehet haverod biciklijével. 100 kiló vagyok, jó ha egy évben egyszer nyúlok a kerékhez centírozás miatt. Pedig járok vele eleget. Méghozzá a jó magyar utakon.
A silány villa nehéz, minden összenyomódásnál a hajtásba fektetett energiából nyel el egy jó adagot. Ez a boltbajárásnál nem érdekes, de ha valaki túrázni akar, bizony nagyon is számít. Egy 55E-s bicaj az ma már az olcsó kategória. Ebben az árban egy akármilyen rugósvilla megléte a többi alkatrész rovására megy. Értsd: inkább költs egy fokkal jobb fékre, váltóra, stb-re. Mint egy akármilyen rugósvillára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!