Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hova gurulnátok be a belvárosb...

Gras Mikleorándó kérdése:

Hova gurulnátok be a belvárosban pesten, felrakatni az új váltókarokat?

Figyelt kérdés

Voltam annyira bátor és vettem két darab váltókart a biciklimhez, ugyanis egy nagyon ócskát vettem, amit szereltetgetek, viszont ahova jártam eddig (markolat, és fék csere miatt, illetve lámpák, prizmák, és csengő telepítés) nagyon drága, a szerviz díj majdnem annyi mint maga a termék, ez nekem nem túlzottan éri meg... Olyan helyet keresek, ahol jó áron, jól megcsinálják nekem a váltóimat, és attól sem ijednék meg, ha esetleg azt mondják, hogy valami apróságot még javítani kéne potom pénzért. Tudtok ilyet? Na meg ahol nem néznek le, csak mert egy 30 ezer forintos biciklim van, nem 140...

Egyébként ezt a váltószettet vettem, nekem nagyon tetszik, célnak teljesen megfelelőnek tűnik.

[link]

Köszönöm a válaszokat!

2016. okt. 12. 15:32
 1/6 A kérdező kommentje:
Ahová vittem eddig, ott azt mondták, hogy darabját 1500 forintért rakják fel a váltónak. Kikerekedtek a szemeim, mert bár én laikus vagyok, azért ránézésre biztos hogy nem egy akkora műtét, amiért illendő 3 ezer forintot elkérni... Ugyanakkor ezzel sajnos rávettek arra is, hogy elriadjak tőle, mert a komplett váltócsere 12.500 volt, úgy, hogy egy ilyen tekerős micsodát rakott volna rá használtan... Na, ez az automata váltókar amit linkeltem, még 5 ezer sincsen meg, akkor a munkadíj nem lehet 7 ezer!!... Ráadásul vadonat új... Jó, megcsinálták a fékemet, meg mindent, nagyon jó lett, de ennyit nem tudok sajnos költeni rá.. . Így is nem tudom mibaja a biciklinek, de biztos költeni kell rá még, mert tekerek-tekerek, abba hagyom, gurulok, és mikor újra rátekernék ilyen iszonyatosan nullás sebességbe beugrik, aztán visszaugrik normálisba... Rendkívül idegesítő! Kiesek az egyensúlyból egyszerűen ahogy rándul a lábam, mert másra készülök. Meg hát a lánc is ketyeg, teljesen mindegy, hogy mit piszkálok rajta, gondolom ott is piszáklni kell valamit.
2016. okt. 12. 15:37
 2/6 anonim ***** válasza:

"Ugyanakkor ezzel sajnos rávettek arra is, hogy elriadjak tőle"

Miért nem arra vett rá az eset, hogy beszerezz pár alap szerszámot, olvasgass egy kicsit a neten és megszereld magad a bringát?

2016. okt. 12. 20:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak ha váltókart cserél akkor lehet hogy új bovden is kell bele, illetve állítania mindenképpen kell megint a váltón. Ez így simán megvan 1500.

Amúgy tényleg a legjobb ha magadnak csinálod ezeket a kis dolgokat, van elég szakanyag a neten.

2016. okt. 13. 07:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Miért egy teleszkóp szervizben mi 20 ezer? 4db csavart kicsavar, kiönti az olajat, megtörölgeti, rak bele újat majd összerakja! Sok helyen ebben még az olaj ára sincs benne és direkt keveset, gagyit tesznek bele!

Drága a szerviz, ha pedig látják, hogy nem értesz hozzá beindul a lehúzás! Olcsó bicaj=igénytelen vagy.. nem, csak simán szegény vagy! Engem 170 ezres bicajjal is lenéznek, nyugi! Csak mert 50 kilósan nem tudom 12nM-el meghúzni a csavart, ezért beviszem ilyennel is! Másik.. Szétbarmolja a csavar fejét, erre ne jegyezzem meg mert raplizik? Elállította a váltóm mikor fék légtelenítést kértem???

1500/db és nagyon nehéz jó szerelőt találni, nyugodj bele vagy vegyél 50-100 ezerért szerszámokat, hogy magadnak csinálhasd!

Nekem villogott a gyerek, hogy ő a drbikeban dolgozott, majd nem tudott egy kormánycsapágyat megrendelni, mert azt állította, hogy nem létezik ilyen... itt van a bringámban... :-D

2016. okt. 13. 09:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Végül ma bevittem valahova, 3200at mondott a két váltókar cserére, bowdent vittem, és valami házat cserél vagy mit, mert hogy az nem hozzá való... Hát mondom az tök korrekt, jófej a srác, szépen megcsinált eddig mindent, legyen akkor az, hogy 5000, ha két és fél órán belül végez vele, mert ma este már skeráznék a bicóval, be a melóba:)
2016. okt. 13. 14:51
 6/6 anonim ***** válasza:

A váltó csere több mint 2csavar kilazítása és 2 meghuzása...

Kell a bovden csere,adott esetben bovdenkülső csere,váltó állitás.

Ami neked a leirtak alapján nagyon indokolt.

Am én az Allez kerékpárboltban még nem csalódtam. A Kálvintér környékén van,a kisebbik bolt nem az amelyik a városkapú úzletházban van.

2016. okt. 15. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!